A régi huszárlaktanya

2018.02.07. 07:00

Megmérettetés előtt a fehérvári Corvinus, új épületet kapnak

Nemsokára eldől, hány továbbtanulni kész diák választja a Corvinus Egyetem egyik székesfehérvári képzését a felvételik beadásakor.

Majer Tamás

dhd

Fotó: Fehér Gábor

Sajtótájékoztató volt tegnap délelőtt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Székesfehérvári Campusán. A témákat a „B” épület, az egykori huszárlaktanya kezdődő felújítási munkálatai és a közeledő felsőoktatási felvételi szolgáltatta.

– Egy folyamatosan fejlődő campus életében a februári időszak mindig nagyon izgalmas. Hamarosan eldöntik a fiatalok, hogy hova kívánnak felvételizni – kezdte Mészáros Attila alpolgármester, aki bízik benne, hogy sokan jelentkeznek majd az intézménybe. Úgy véli, hogy a Corvinus és az Óbudai Egyetem fehérvári jelenléte a város jövőjének egyik záloga.

Az alpolgármester kitért a hányattatott sorsú egykori huszárlaktanyára is, amely a campus egyik meghatározó pontja lesz. Emlékeztetett, hogy közel másfél milliárd forintos állami támogatással újul meg, s kap új tartalmat a leendő „B” épület.

Ehhez hozzájárul a város is. Tavaly ugyanis 200 millió forintos támogatásról döntöttek, amelyet a környezet fejlesztésére és a közüzemi infrastruktúra kiépítésére fordítanak.

Szántó Zoltán, a BCE oktatási rektorhelyettese bemutatta az induló képzéseket. Kihangsúlyozta, hogy kiváló stratégiai partnerekre lelt Székesfehérváron a Corvinus. A város vezetésén kívül a cégekre is számíthatnak.

– Jelenleg huszonöt vállalkozással, intézménnyel, sportszervezettel van duális képzési szerződésünk. Ez lehetővé teszi, hogy hallgatóink számára több szakon gyakorlatorientált képzéseket kínálhassunk – mutatott rá.

A rektorhelyettes az induló képzések közül többek között kiemelte az újonnan induló turizmus és vendéglátás alapszakot és a sportközgazdász mesterszakot is. Utóbbi Magyarországon egyedül Székesfehérváron indul.

Szántó Zoltán továbbá nyomatékosította, hogy az egyetem vezetése – hiába a nevükben álló Budapest szó – teljesen egyenrangúnak tekinti a fővárosi és a székesfehérvári „egyetemrészt”.

Nemsokára katedra áll majd ott, mutatta Szántó Zoltán rektorhelyettes (jobbra) Mészáros Attila alpolgármesternek (mellette) a leendő „B” épület tegnapi bejárásán Fotós: Fehér Gábor

– A színvonalból nem engedünk, ez persze magas felvételi pontszámokat vár el a felvételizőktől – tette hozzá.

Hinek Mátyás projektvezető elmondta, akár már 2019 májusára kész lehet a „B” épület. Öt előadóterem és könyvtár is lesz a többfunkciós komplexumban.

A campus sportlétesítményekkel is bővül majd, s parkosítva is lesz. A Széchenyi iskola irányában álló kerítést megszüntetik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában