megemlékezés

2018.03.16. 11:55

Fáklyákkal vonultak föl, koszorúztak Iváncsán

Iváncsán az elmúlt évekhez hasonlóan fáklyás felvonulással kezdődött meg az 1848-49- es forradalom 170. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezés.

FMH

Fotó: Önkormányzat

A református és katolikus templomtól nagyon sokan vonultak a település központjához. A kopjafáknál Molnár Tibor polgármester ünnepi beszédében elmondta:

„Ez a nap a magyar szabadság nemzeti önállóságunk megszületésének napja. Egy hősies harc kezdete, egy kicsi, de szabadságvágyában mégis oly nagy nemzet harcáé, amely Európa minden elnyomott népének példát mutatott. Ahogy példát mutat számunkra, a ma nemzedéke számára is hősiességből, bátorságból, tisztességből.

Fotó: Önkormányzat

Ma is bátorság kell ahhoz, hogy kiálljunk magyarságunkért, kiálljunk településünkért, hitünkért. Tisztességgel, hittel kell tennünk, dolgoznunk azért, hogy ne érezzük úgy, méltatlanok lettünk a forradalom hőseinek emlékéhez” A résztvevők a kopjafáknál koszorút helyeztek el, majd a Fejérpataky László Általános Iskola tanulóinak műsorát láthatták. Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult.

Fotó: Önkormányzat

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában