Mindennapok hősei

2018.03.19. 08:00

Szabó Dorina címzetes rendőr törzsőrmester legjobb tudása szerint cselekszik

Öt hétköznapi hős kapott elismerést a közelmúltban Székesfehérváron. A Mindennapok hősei cím a veszprémi Városi Nyilvánosságért Alapítvány által kelt életre, Fejér megyében első alkalommal adták át a kitüntetéseket. Ezúttal három díjazottat mutatunk be lapunkban: Szabó Dorina címzetes rendőr törzsőrmestert (rendőr kategória), Takács József tűzoltó alezredest (katasztrófavédelem) és Turda Sándor nyugdíjas polgárőrt (civil szervezeti tag).

Szanyi-Nagy Judit

Mindennapok Hősei díjátadás Székesfehérváron

Szabó Dorina címzetes rendőr törzsőrmester 2011-ben szerelt fel, őrmesterként. Beszélgetésünk kezdetekor rögtön a neve után olvasható fokozatra kérdezek rá, ő pedig készségesen segít az eligazodásban. Mint mondja: az új törvényi szabályozás alapján jelenleg őrmester lenne, ám mivel már 2013-ban megszerezte a törzsőrmesteri rendfokozatot, ezért a titulusához hozzá kell tenni a címzetes jelzőt is.

‒ 2011 decemberétől a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon dolgozom, igazából a bátyám miatt döntöttem úgy, hogy rendőr leszek. Mindig sokat mesélt a munkájáról, az akciókról, én pedig izgalmasnak találtam ezt a területet ‒ indokolja Dorina, miért döntött a rendőri szolgálat, hivatás mellett.

Kezdetben járőrözött, most pedig lassan három éve szabálysértési előadóként dolgozik. A szabálysértési ügyeken belül elsősorban a tulajdon elleni, elzárással is sújtható szabálysértések tartoznak a hatáskörébe.

Szabó Dorina olyan rendőr, aki nemcsak csinos, hanem okos is
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Ilyen például a lopás, az eltiltás alatti járművezetés, a rongálás vagy a csalás. A mindennapi rutint tekintve tanúkat és elkövetőket hallgat meg, kamerafelvételt szerez be, de az is előfordul, hogy az adott székesfehérvári helyszíneken információkat szerez, szemtanúkat keres.

‒ Minden ügyet igyekszem körüljárni, felderíteni, hogy a lehető legeredményesebbek legyünk. És bár olyan nem volt, hogy az utcán járva megmentettem valakinek az életét, ez a munkakör is izgalmas ‒ részletezi Dorina, akinek a Mindennapok hősei volt az első elismerése rendőri hivatása alatt. Megérdemelten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában