börgöndpuszta

2018.04.06. 09:00

Megújul a Fertőzug Állatsimogató

A börgöndpusztai Fertőzug Állatsimogató a környékbeli kisgyerekes családok kedvelt kirándulóhelye volt az elmúlt években, idén azonban sajnos nem nyitott ki. Öröm az ürömben, hogy – mint megtudtuk – felújítás alatt áll, így jövőre megszépülve fogadja a kis – és persze nagyobb – látogatókat.

Sági Zoltán

Légkondicionált állatház is épül

Fotó: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

Aki a húsvéti hosszú hétvégén a nyitvatartás után telefonon érdeklődött, azt a korábbi tulajdonos arról tájékoztatta, az állatsimogató új kezekbe került. Utánajártunk hát, ki is az új birtokos, és milyen tervei vannak a népszerű kirándulóhellyel. Már megérkezésünkkor nyilvánvalóvá vált, hogy az átalakulás nagyszabású. Frissen vakolt falak, munkagépek fogadtak, miközben a bevezető zúzottköves út az esőzések után és ellenére is kifogástalan állapotban volt. A jó előjel később sem bizonyult csalókának. Mint megtudtuk, az állatsimogató új tulajdonosa Hajdú Sándor, aki másfél éve, beleszeretvén a tájba, és persze meglátva a lehetőséget a környezeti adottságokban, Börgöndpusztára költözött és megvásárolta a horgásztavakat, a kiszolgálóépületeket, valamint az ezekkel szervesen egy egységet alkotó Fertőzug Állatsimogató területét is. A felújítások, amelyekbe Sándor eddig 150 millió saját erőt fektetett be, így jelenleg az egész területen párhuzamosan zajlanak.

Légkondicionált állatház is épül
Fotós: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

Az állatsimogató állapota sajnos nem teljesen Nébih-­konform, így ott 2019-ig még jelentős összegek épülnek be a légkondicionált kisállatházba, a láma- és pónikarámokba, valamint a tájkertészeti átalakításokba. Az állatsimogatóknak kicsit még várniuk kell tehát, de a jövőre érkezőket egy akár többnapos tartózkodásra is alkalmas, saját étteremmel és apartmanokkal felszerelt komplexum fogadja majd – a fertőzugi táj ezer szépsége mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában