19. Kortárs Művészeti Fesztivál

2018.05.17. 10:30

Zászlókkal telt meg a fehérvári Fő utca (galéria)

Valami régi vagy új, kölcsön vagy kihagyhatatlan! - ez az idei, 19. Kortárs Művészeti Fesztivál mottója. A már jól ismert zászlókiállítással nyílt meg az esemény, melyet most mi is szemügyre vettünk.

Tringli Alexa

A 19. Kortárs Művészeti Fesztivál május 11-én, szombaton nyílt meg a Fő utcai művészzászlók kiállításával. A fesztivál évek óta rendhagyó programokkal szeretné megismertetni a kortárs művészeket, alkotókat és műveiket az érdeklődőkkel. Szűcs Erzsébet volt a megálmodója, hogy kiállítások, könyvbemutatók és koncertek segítségével bomlasszák meg az emberekben a művészekről élő sztereotípiákat és közelebb hozzák a kortársakat.

A fesztivál május 19-ig tart, részt vehetünk még a Fehérvári Könyvnapok rendezvényén, mely 17-18-a között zajlik a Zichy ligetben, valamint a nemzeti emlékhelyek napját is a kortárs fesztivál keretein belül rendezik meg. A ligetben állandó kiállításokat is megtekinthetünk szombatig, valamint a különleges díszítést is szemügyre vehetjük; a parkban sétálva nyitott esernyők egész sora lebeg a fejünk felett.

Szintén szombatig lógnak a magasban a míves művészzászlók a Fő téren. A megnyitó után öt nappal sétáltunk el megtekinteni őket egy borongós napon. A viharos-szeles napok nem ártottak a zászlóknak, de többet feltekert a szél, így ezekről már érdemi fotót nem tudtunk készíteni. Érdemes elsétálni alattuk, különleges élményt biztosítanak az amúgy is szépséges belvárosnak. Ha Önök még nem látták a kiállítást, most megtehetik képgalériánkban, melyben a Zichy liget esernyői is helyet kaptak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában