Egyre eredményesebb a bűnügyi felderítés

2018.06.08. 07:13

Közgyűlésen hallgatták meg a sárbogárdi rendőrkapitányt

A képviselő-testület legutóbbi ülésén beszámoló hangzott el a város közbiztonsági helyzetéről és a rendőr­kapitányság tevékenységéről. A bűnügyi munka eredményessége különösen jónak értékelhető.

V. Varga József

A város főutcája. A mezőföldi települést mintegy kettészeli a 63-as számú főút.

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Budavári Árpád rendőr ezredes, rendőrkapitány a bűnügyi és közbiztonsági helyzetről szólva elmondta, hogy a Sárbogárdi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017-ben a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma 721 volt, amelyből Sárbogárdon 350 bűncselekményt követtek el. A rendőrkapitányság illetékességi területén nem történt emberölés, embercsempészés és önbíráskodás. Csökkent a testi sértéssel, a kiskorú veszélyeztetésével, a garázdasággal és a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények száma. Nem változott a rablások és az orgazdaság száma, viszont emelkedett a kifosztások, a zsarolások, a rongálások és a járműlopások aránya.

A város főutcája. A mezőföldi települést mintegy kettészeli a 63-as számú főút.
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Egy bűncselekmény-sorozat vált ismertté. Az ügyben összesen 210 rendbeli bűncse­lekmény elkövetését állapították meg, az eljárás során több­rendbeli csalás és a hozzá kapcsolódó magánokirat-hamisítás bűncselekmények elkövetését bizonyították sikeresen.

Közérdeklődésre leginkább számontartott büntetőeljárás a múlt év végén indult, amelyben fiatalkorú helyi lakosok és ismeretségi körükbe tartozó, szintén a kapitányság illetékességi területén lakó fiatalkorúak dolog elleni erőszakkal hatoltak be a város külterületén, a Külső szőlőhegyen több présházba. Az eljárás jelenleg is tart, folyamatban van a sértettek felkutatása és az okozott kár vizsgálata.

Budavári Árpád rendőr ezredes, sárbogárdi rendőrkapitány
Fotó: FMH-archív

A bűnügyi munka eredményessége különösen jónak értékelhető számszerűségében és minőségében is – emelte ki a városi rendőrkapitány –, a jövőben azonban komoly hangsúlyt kell helyezni a lopások, a betöréses lopások felderítésére. A közlekedési bűncselekmények terén törekedni kell az ittas gépjárművezetők és ittas kerékpárosok, valamint a gyorshajtók hatékonyabb kiszűrésére. A közrend és a közbiztonság helyzete a Sárbogárdi Rendőrkapitányság illetékességi területén meg­felelő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában