Lengyelországban fújtak

2018.06.27. 07:15

Külföldi turnén vettek részt a móri fúvósok

B. Kiss László

A Móri Ifjúsági Fúvószenekar hagyományos karácsonyi koncertjét a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban tartották

Fotó: Hrubos Zsolt

A fellépéssel a lengyelországi Wolsztyn városi fúvószenekar meghívásának tettek eleget – tudtuk meg Grell Norberttől, a zenekar mögött álló egyesület elnökétől. A móriak a szomszéd településen, Belecinben is adtak koncertet.

Nagy érdeklődés kísérte a móri együttes skót dudás számait, amelyeket Kéri György adott elő a zenekarral közösen. Az Acsai Sándor dirigálta móri muzsikusok rátermettségét a vendéglátók több alkalommal elismerték: a fesztivál gyöngyszemeként emlegették őket Wolsztynban.

A móriak nem érkeztek üres kézzel Lengyelországba. A zenekar hanganyagain túlmenően finom móri borral lepték meg a házigazdákat.

A zenekarnak a nyár hátralévő részében több fellépése is lesz, és gőzerővel szervezik a XII. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivált, amelyet az idei Móri Bornapok keretein belül tartanak meg lengyel, szlovák, cseh, szlovén, német és hazai zenekarokkal. A mostani vendéglátók az idei fesztiválra sajnos nem tudnak eljönni, de a 2020-ban rendezendőre szívesen elfogadták a meghívást.

A fúvószenekar Lengyelországból hazatérve a hét végén a Nyári Zenei Estek keretében Móron, a Lamberg-kastély udvarán lépett fel. A napokban ismét útra kelnek: Csehországba, Cheb városába utaznak nemzetközi fesztiválra.

Vezető képünk archív fotó a zenekar karácsonyi koncertjéről, Fotó: Hrubos Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában