Gratulálunk!

2018.09.17. 07:10

Elismeréseket adtak át bányásznap alkalmával Kincsesbányán

Bár már rég felhagytak a bauxit kitermelésével, a bányásznapot ma is megünneplik a községben. Ez alkalomból adták át az önkormányzati elismeréseket.

B. Kiss László

Kalmár Benedek a labdarúgás terén elért kiemelkedő eredményei elismeréseként kapta meg az önkormányzat „Testnevelés és sport díj”-át. Kertész Mátyás a helyi amatőr színtársulatban nyújtott alakításáért részesült „Közművelődési díj”-ban.

A helyi mazsorettcsoport aktív résztvevője a település rendezvényeinek, amivel a „Közművelődési díj”-at érdemelte ki. Vargáné Gáspár Zita tanítónőnek az iskolai oktatásban végzett áldozatos munkájáért „Pedagógiai díj”-at ítélt oda a kincsesbányai képviselő-testület. Ugyancsak „Pedagógiai díj”-ban részesült nyugdíjazása alkalmával Feichtingerné Szabó Mária, valamint Feichtinger Gábor. Mindketten évtizedeken keresztül oktattak, neveltek a helyi iskolában.

Néhai Tóth János pedig az egykori bányavállalat építőcsoportjának vezetőjeként dolgozott, keze munkája rányomta bélyegét Kincsesbánya lakó- és középületeire egyaránt. Nyugdíjba vonulása után két cikluson át volt lakóhelye, Bakonykúti polgármestere. Tóth János most– posztumusz – díszpolgári címben részesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában