Termőföldtől az asztalig, ellenőrzött módon

2018.09.11. 07:10

Igazi kézműves siker a Mezőföld Kincse

Sikerrel mutatkozott be a Soponyai Ökocentrumban megrendezett Megyekorzón a nagylókiak Mezőföld Kincse nevű fűszerpaprikája.

V. Varga József

Hamarosan kezdik a nagylóki paprika feldolgozását

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A vadgasztronómiai fesztivál és a Megyekorzó kiváló lehetőséget nyújtott a Fejérben tevékenykedő kézműves vállalkozások termékeinek bemutatására és vásárára. Amint Tóth József polgármestertől megtudtuk: a Nagylóki Szociális Szövetkezet is bemutatta főbb termékeit és szolgáltatásait a rendezvény látogatóinak. Az ötletesen és gondosan összeállított standon hozzáférhető és megvásárolható volt a szövetkezet egyre ismertebb Mezőföld Kincse nevű őrölt fűszerpaprikája, sőt, a lókiak az ételkóstolón házi készítésű paprikás csigát is kínáltak a népeknek. A szövetkezet már több éve termeli és egyben fel is dolgozza a fűszerpaprikát az általa működtetett szárító- és feldolgozóüzemben. Nagy érdeklődés övezte a feldolgozási folyamatot bemutató ismertetőjüket, valamint többen érdeklődtek a szolgáltatás igénybevételének lehetőségéről.

Hamarosan kezdik a nagylóki paprika feldolgozását
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A szövetkezet illetékese elmondta: a múlt évben 10 tonna fűszerpaprikát dolgoztak fel bérmunkában, s hamarosan indul az idei termés szárítási és feldolgozási szezonja. A korzó Legszebb stand versenyén a település standja az előkelő második helyezést érte el a tizenkilenc nevező közül. A vadhúsból készült ételek versenyén a Mezőföld Kincse őrleményt felhasználó csapat szintén ezüstérmet gyűjtött be a több mint ötven résztvevőből. Örömteli érzés és büszkeséggel tölti el a lókiakat, hogy Fejér megyének a falu „fűszerpaprikakincse” olyan kézműves, helyi terméke, amelyet a termőföldtől az asztalig ellenőrzött kontrollrendszeren visz végig a termelő – tette hozzá Tóth József polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában