2018.09.11. 07:10
Igazi kézműves siker a Mezőföld Kincse
Sikerrel mutatkozott be a Soponyai Ökocentrumban megrendezett Megyekorzón a nagylókiak Mezőföld Kincse nevű fűszerpaprikája.
Hamarosan kezdik a nagylóki paprika feldolgozását
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap
A vadgasztronómiai fesztivál és a Megyekorzó kiváló lehetőséget nyújtott a Fejérben tevékenykedő kézműves vállalkozások termékeinek bemutatására és vásárára. Amint Tóth József polgármestertől megtudtuk: a Nagylóki Szociális Szövetkezet is bemutatta főbb termékeit és szolgáltatásait a rendezvény látogatóinak. Az ötletesen és gondosan összeállított standon hozzáférhető és megvásárolható volt a szövetkezet egyre ismertebb Mezőföld Kincse nevű őrölt fűszerpaprikája, sőt, a lókiak az ételkóstolón házi készítésű paprikás csigát is kínáltak a népeknek. A szövetkezet már több éve termeli és egyben fel is dolgozza a fűszerpaprikát az általa működtetett szárító- és feldolgozóüzemben. Nagy érdeklődés övezte a feldolgozási folyamatot bemutató ismertetőjüket, valamint többen érdeklődtek a szolgáltatás igénybevételének lehetőségéről.
![](https://cdn.feol.hu/2021/09/bEVXre3P8NCaKpvkk2TrJnByi81VzATXMusCvBCqFjY/fill/1470/1015/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdhMzNiMTlmYTUyMjRhZTRhZWE1YTgwNTY2MjA4ZTk4.jpg)
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap
A szövetkezet illetékese elmondta: a múlt évben 10 tonna fűszerpaprikát dolgoztak fel bérmunkában, s hamarosan indul az idei termés szárítási és feldolgozási szezonja. A korzó Legszebb stand versenyén a település standja az előkelő második helyezést érte el a tizenkilenc nevező közül. A vadhúsból készült ételek versenyén a Mezőföld Kincse őrleményt felhasználó csapat szintén ezüstérmet gyűjtött be a több mint ötven résztvevőből. Örömteli érzés és büszkeséggel tölti el a lókiakat, hogy Fejér megyének a falu „fűszerpaprikakincse” olyan kézműves, helyi terméke, amelyet a termőföldtől az asztalig ellenőrzött kontrollrendszeren visz végig a termelő – tette hozzá Tóth József polgármester.