kedd reggel indul a munka

2018.09.10. 09:31

Második üteméhez érkeztek a Gyümölcs utcai platánfák állagmegóvási munkái

A Martinovics utca – Pirosalma utca közötti szakaszon dolgoznak majd a szakemberek szeptember 11-én.

feol.hu

Fotó: pixabay.com

A 199 egyedből álló juharlevelű platánsort Székesfehérvár Önkormányzata 1992-ben nyilvánította helyi jelentőségű védett természeti értékké. Folyamatos lakossági bejelentések érkeznek lehulló, nagymennyiségű falevélről, letörő ágakról és az egész évben a fákon fészkelő vetési varjúk nagy mennyiségű ürülékéről. A Városgondnokság egy speciális állapotfelmérést készített, amely javaslatot tett egy egyes faegyedenkénti beavatkozások mértékére. Ezen munkálatok végzik most el a szakemberek.

Forgalmi irány

Amíg a munkálatokkal nem végeznek, a Martinovics utca és a Pirosalma utca forgalmi iránya megfordul. A Gyümölcs utcát a Horvát István utca irányából a Martinovics utcán keresztül lehet majd elhagyni a Deák Ferenc utca felé, a Pirosalma utca pedig a Deák Ferenc utca felől lesz egyirányú, és a Budai út felé a Gyümölcs utcán át lehet majd elhagyni.

A vártnál lassabb ütemben halad a fák ifjítása, ehhez az augusztusi hőségriadó járult hozzá, ezért a befejezési határidő későbbre tolódott. A lakók megértését kérik a szakemberek, hogy minél hamarabb befejezhessék a munkálatokat a teljes utcaszakaszon.

A Városgondnokság az utcára kiadott lakossági parkolói bérleteket továbbra is elfogadja a környező utcákban is.

Vezető épünk illusztráció

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában