a korai felismerés növeli a gyógyulást

2018.10.30. 16:00

Séta az életért – Hatodjára indultak emlőrák elleni figyelemfelkeltő sétára Bicskén

Bálint Istvánné, a rendezvény háziasszonyaként rövid sétára hívta a résztvevőket a polgármesteri hivataltól a belvárosban, a járókelőknek lufikat osztogattak, s Bicske kisváros lévén, jókedvű beszélgetésbe elegyedtek az ismerősökkel.

Zsohár Melinda

Fotó: Ivanics Imre

Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Egészségfejlesztési Osztály vezetője is köszöntötte a jelenlévőket, s az alpolgármesterrel közösen felhívták a figyelmet arra, hogy az időben felfedezett emlőrák gyógyítható. Sajnálatos módon Bicskén még mindig alacsony a részvétel a vizsgálatokon – ez másutt is így van.

Fotó: Ivanics Imre

Mindenkit arra kértek, hogy aki kap behívót a vizsgálatra, menjen el, a Fejér megyei statisztika szerint ugyanis 300 megvizsgált nőből egy rákos! Idén három napig tartózkodott a városban a vizsgáló a kamion, januárban, a hosszabb kampány alkalmával 7- 10 napig fogadják a hölgyeket. A sétával egyidőben egészségügyi szűrések is voltak a hivatali aulában: testzsír, vércukor, testsúly, vérnyomás, testmagasság, CO mérést végeztek. Az egészséges táplálkozás jegyében háromféle salátát és cukkini fasírtot lehetett kóstolni, amiket Lovasné Báder Katalin készített.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában