Magyarok Nagyasszonya

2018.10.09. 14:30

Spányi Antal útnak indította a missziós keresztet

Az öreghegyi templomban Spányi Antal megyés püspök misézett a Magyarok Nagyasszonya búcsúnapján, majd elbúcsúztatta a missziós keresztet.

Palocsai Jenő

Hazánk pártfogójának, Szűz Máriának az ünnepén indították további útjára a missziós keresztet

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Mint a megyés püspök fogalmazott, „ajándék számunkra, hogy itt van a kereszt, mert segít felkészülni lelkileg a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megélésére”. Ez a katolikus egyház világméretű eseménysorozata, célja az oltáriszentség megismerése és tiszteletének elmélyítése.

Hazánk pártfogójának, Szűz Máriának az ünnepén indították további útjára a missziós keresztet
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Már az első Krisztus-hitre tért magyarok is mennyei fejedelemnőnek tekintették Szűz Máriát, ez a kötődés tovább erősödött, amikor a trónörökös nélkül maradt Szent István, elmerülve hatalmas gondjaiban, a Szent Szűz oltalmába ajánlotta országát. A Lovagkirály, Szent László idejében ez a kapcsolat tovább fokozódott, olyannyira, hogy tatár és török ellen már az ő nevét vették maguk elé pajzsul a kor magyarjai. A Magyarok Nagyasszonya napját többször elmozdították, de 1984 óta újra október nyolcadik napja Mária legnagyobb ünnepe. Ennek alkalmából telt meg hétfőn este az öreghegyi plébánia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában