Háromszázmilliós fejlesztés

2018.11.08. 08:00

Modernizálás a bicskei egészségügyi központban

Az idén 45 éves egészségügyi központban az elmúlt években egymilliárd forint értékű fejlesztéseket hajtottak végre. Ezúttal korszerű orvostechnikai eszközökkel gyarapodott a rendelőintézet pályázat útján.

Zsohár Melinda

SONY DSC

Fotó: Ivanics Imre

A rendelés zavartalanul folyt, míg szerény ünnepség keretében használata vették az új orvos gépeket, eszközöket, diagnosztikai berendezéseket a Bicskei Egészségügyi Központban. Pálffy Károly polgármester elmondta, ilyen összeget egyszerre még nem fordítottak az intézmény berendezéseire, mint most, a jelenlegi legkorszerűbbnek számító eszközök kerültek a rendelőkbe. Lecserélték

a húszéves röntgent, új a mammográfiai eszköz, a speciális kardiológiai műszer, s még számos kisebb-nagyobb berendezés.

Fotó: Ivanics Imre

Az átadón Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos összefoglalta, mi minden történt az egészségügyi központban 2003-tól fogva – ekkor határozott úgy a város, hogy saját kézbe veszi a szakorvosi ellátás szervezését. Akkor tíz-, jelenleg huszonkilencféle szakorvosi ellátási forma érhető el az intézetben, 54 szerződött orvos és 35 szakdolgozó szolgálja a bicskei és környékbeli betegeket.

Fotó: Ivanics Imre

Időközben létrehozták az Egészségfejlesztési Irodát (EFI) is, ahol számos ingyenes életmód-programon vehetnek részt az érdeklődők, s kialakították az egynapos sebészetet és a nappali kórházat. A 2010-ben indult átépítés új lehetőségeket nyitott meg az egészségügyi szolgáltatásban.

Fotó: Ivanics Imre

Az intézmény igazgató-főorvosa, Balogh Gyula hangsúlyozta: a jelenlegi háromszázmilliós beruházással átlépték az egymilliárd forintos összeghatárt, amit az egészségügyi központ különböző területeinek fejlesztésére fordítottak. Új berendezéseket kapott idén a kardiológia, a nőgyógyászat, az urológia, a legmodernebb röntgen orvos nélkül is képes működni, a továbbított diagnózis lehetővé teszi a gyors beavatkozást. A szemészeten alaposabb vizsgálatra képes a most vásárolt berendezés, valamint a műtőket teljesen kiszolgálja az új plazmastelirizátor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában