önkéntesség és érzékenyítés

2018.12.14. 15:30

Élményt kaptak ajándékba a családok

Mozi- és múzeumi jegyek, valamint további belépők átnyújtásával kívánja élményhez juttatni az anyaotthon lakóit a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház.

B. Kiss László

Koncert koronázta meg az adományozási ünnepséget

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A családias hangulatú ünnepséget, ahol az adományokat átnyújtották, csütörtök este rendezték a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A gyűjtést szervező – röviden – Esélyteremtő Ház irodavezetője, Horváth Gergely lapunknak elmondta, hogy a megyei hatókörű iroda tevékenységének középpontjában az érzékenyítés áll. Érzékenyítés a fogyatékkal élők, a rászoruló családok gondjai, valamint az önkéntesség fontossága iránt.

Koncert koronázta meg az adományozási ünnepséget
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Az irodának egyébként két munkatársa van, a másik Braun Katalin asszisztens. A csütörtökön esti ünnepségen nem csak a megadományozottak voltak jelen, de az adományozók, illetve azok képviselői is. A felajánlók között ott található a fehérvári önkormányzat, illetve Brájer Éva alpolgármester is – tudtuk meg Horváth Gergelytől. A megyeszékhely alpolgármestere például a mostanában megalakult fehérvári balettszínház próbájára szóló belépőjegyekkel ajándékozta meg a – hivatalos nevén – Családok Átmeneti Otthonában élő édesanyákat, és azok gyerekeit. Az ünnepség hangulatát az Orpheum Kulturális Egyesület tagjainak, két fehérvári zenetanárnak és növendékeiknek koncertje emelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában