Meghitt hangulatban telt közös ünnep

2018.12.20. 09:30

Falukarácsonnyal zárták az idei évet Sáregresen

„Gyújtsál egy gyertyát, ha leszáll a csendes éj, / mondj el egy imát a sok szegény emberért!”

Szanyi-Nagy Judit

A népdalkörösök által készített bejglik mellett a szaloncukrok is szépen fogytak

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Sáregres felé haladva mindenütt hó lepte el a tájat. Az ünnepi hangulatot a dércsípte fák és a köd látványa fokozta – ez utóbbi még a művelődési ház közelében felállított betlehemnek is meghitt légkört varázsolt. Nem túlzás azt állítani, hogy sokan voltak kíváncsiak az ünnepi műsorra: az eseményt követően hoszszan elnyúlt libasorban özönlöttek ki az emberek a – minden értelemben – melegséget adó teremből, bejglivel és szaloncukorral a kezükben. Előbbi süteményt a Sáregresi Népdalkör tagjai készítették.

– Szerencsések vagyunk, a falukarácsonyi ünnepségünk minden évben telt házas. A műsor elején felelevenítettem az ebben az esztendőben lezajlott programjainkat, szólva azok nehézségeiről, pozitív oldaláról, a gyermekek csillogó szeméről és a segítő felnőttekről egyaránt – kezdte az összegzést Tiringer Mária polgármester, hangsúlyozva: a programok idén is a közösség erejével jöttek létre, amire csak jó érzéssel lehet emlékezni.

A népdalkörösök által készített bejglik mellett a szaloncukrok is szépen fogytak
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A beszédet követően Turi János az önkormányzat és az irodalmi kör képviseletében mondott verset, karácsonyi műsorral az óvodások és hasonló tematikájú dalválogatással a népdalkör készült. Mellettük a Csipet Csapat csoport tagjai arról is gondoskodtak, hogy szem ne maradjon szárazon: verseikkel és színdarabjukkal szívhez szóló műsort adtak. Itt hangzott el a bevezetőben megidézett dal is. A gyertyagyújtás előtti rész a köszönetről szólt: a településvezető ajándékcsomagokkal hálálta meg a civil szervezetek, a segítők és az önkormányzati tagok egész éves munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában