„Az év Fejér megyei vállalkozója”

2018.12.03. 14:00

A villanyszerelői vállalkozást sokáig mellékállásban vezette Mészáros Lajos

Többen is elnyerték „Az év Fejér megyei vállalkozója” díjat, melyet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a VOSZnak az elnöksége adományoz. Egyikük Mészáros Lajos, a Maxivill Bt. ügyvezetője.

B. Kiss László

Mészáros Lajos gépparkjába egy emelőkosaras jármű is beletartozik

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Mészáros Lajos Baracskán született 1956-ban, és azóta is itt él, a villanyszereléssel foglalkozó családi vállalkozás telephelye is a településen található. Az a tény, hogy édesapja is villanyszerelő, valósággal predesztinálta erre a pályára. 1973-ban, az Árpád szakképző iskola elődjében, a 320-asban szerzett szakmunkás-bizonyítványt. Első munkahelye az MTA martonvásári kutatóintézetének erdőháti kísérleti gazdasága volt. Innen „csalták át” az E.ON elődjéhez, az Édászhoz, ahol egyébként szakmunkástanulóként is töltötte a gyakorlatot. Harmincöt esztendeig dolgozott az áramszolgáltatónál, úgy, hogy 1982-től – ahogy akkor mondták – maszek munkákat is vállalt. 2001-ben alapította meg a Maxivill Bt-t, melyben a felesége a kültag. A társaság létrehozására azért volt szükség, mert így több munkalehetőség adódott, mint egyéni vállalkozóként, és ez a forma az adózás szempontjából is kedvezőbb volt – tudtuk meg tőle. Mészáros Lajos 2007ben jött el az E.ON-tól, mert – mint fogalmazott – bebizonyosodott a számára, hogy nem lehet két lovat egyszerre megülni. Azóta „csak” a bt.-t vezeti.

Mészáros Lajos gépparkjába egy emelőkosaras jármű is beletartozik
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A cég univerzális, teljes körűen végez villamosszerelési munkákat. Megrendelői között cégek és magánszemélyek egyaránt jelen vannak. Mészáros Lajos három-négy emberrel dolgozik, de szívesen alkalmazna többeket is. De sem villanyszerelőt, sem gépkezelőt, sem segédmunkást nem igazán találnak manapság – mondja. Most egyébként éppen Martonvásáron egy új üzemcsarnok komplett villamos szerelését végzik. A Mészáros házaspárnak két gyermeke, illetve három unokája van. Vejük szakmabeli, az ügyvezető abban bízik, hogy majd idővel ő veszi át a vállalkozás vezetését. „Engem arra tanítottak a mestereim, hogy a becsületet könnyű eljátszani, de nehéz visszaszerezni” – mondja. Hobbija pedig – a munka.

Díjazottak

Összesen heten részesültek az elmúlt napokban a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökségétől elismerésben.

AZ ÉV FEJÉR MEGYEI VÁLLALKOZÓJA díjat vehetett át: Benedek Imre, a TERVÉRT-ÉPÍTŐ Mérnöki Iroda ügyvezetője; Flaskár Sándor és Kaló József, a JSI Profil Kft. ügyvezetői; Mészáros Lajos, a MAXIVILL Bt. ügyvezetője; valamint Kolosáné Tassó Margit, a Dunafém‚ 95 Kft. gazdasági igazgatója.

AZ ÉV ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓJA díjat nyerte el Gotthárd Imre és Gotthárd András, a GIGA 2003 Kft. ügyvezetői.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában