impozáns külsővel vár

2018.12.03. 11:30

Stílust váltott, teljesen megújult a régi csákvári közpark

A katolikus templomtól induló fáklyás felvonulással kezdődött az autóbusz-pályaudvar melletti közpark átadási ünnepsége vasárnap délután.

Borsányi Bea

A csákváriak láthatóan örömmel vették birtokba a teljesen megújult parkot

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A fejlesztés a Zöld város kialakítása című területi operatív program keretében, mintegy nyolcvanmillió forintból valósult meg. A Szabadság téri közpark teljesen új arculatot öltött: megújult a tér struktúrája, miközben kiterjedése és határai nem változtak. Az autóúttól térfalak választják le, a benne kialakított öblösödésekben padok, a stílusukhoz illeszkedő szemétgyűjtő kosarak és virágtartók kaptak helyet. A tér meghatározó eleme egy olyan vízfelület lesz, amely a nyári forróságban enyhe, párás levegőt biztosít. Ezt a télre való tekintettel természetesen most még nem üzemelték be.

A csákváriak láthatóan örömmel vették birtokba a teljesen megújult parkot
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A beteg növények helyére új fákat ültettek, kiépítették a közvilágítást és impozáns virágágyásokat is kialakítottak, amelyek szintén tavasszal öltenek majd látványos formát. A projekt további elemeinek beszerzése – egy konténermosdó a sportlétesítményben, illetve a városi rendezvényeken használható új árusító pavilonok – jelenleg még folyamatban van. Az ünnepélyes átadón Illés Szabolcs polgármester kifejezte abbéli reményét, hogy a parkkal sikerült egy olyan közteret kialakítani, amelyet fiatalok és idősebbek egyaránt szívesen használnak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában