A temető kerítésétől a ravatalozóig

2019.01.09. 07:05

Ugyanis nem minden szemét, ami töltés… – Út készül Szabadbattyánban

Olvasónk újabb illegális hulladéklerakóról értesítette szerkesztőségünket. Fotókat is küldött a katolikus temető és a Kertész utca által határolt területről. Ismét szemétvadászatra indultunk.

V. Varga József

Nem szemét, hanem töltés, bár a „kalózok” már felfedezték maguknak… Fotó: Facebook

A jelzés szerint a nyár óta egy cég teherautószámra hordta a temető mellé a szemetet, és most már mások is felfedezték a törvénybe ütköző depóniát. – Nem minden szemét, ami annak tűnik – világosított fel bennünket Polyák István polgármester. Út készül a ravatalozóhoz, annak a feltöltése folyik.

Nem szemét, hanem töltés, bár a „kalózok” már felfedezték maguknak…
Fotó: Facebook

– Az út a temető kerítésétől a ravatalozóig készül – mondta lapunknak Mayer László helyettes esperes, plébános. Az építési maradványok, törmelékek a történelmi emlékmű területrendezésekor kerültek oda töltésnek. Mindenszentekre sajnos nem készült el az út, de amint megszűnnek a fagyok, a kivitelező elvégzi a munkákat. A gond csak az, hogy az illegális szemétlerakók is felfedezték maguknak a helyet. Fontos lenne a közösségi összefogás a szemléletformálás érdekében – tette hozzá a falu plébánosa. Megtudtuk azt is: a katolikus egyházközség fontolgatja, hogy feljelentést tesz az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában