ESTÖRI

2019.02.14. 07:15

Történelmi versengés: Bekerültek a fehérvári vasvárisok a középdöntőbe

Az Esterházyak és a történelem párosából született meg az ESTÖRI. E nevet viseli az idén harmadjára megszervezett kreatív történelmi verseny.

Szanyi-Nagy Judit

Idén a tavaly bejegyzett Esterházy Magyarország Alapítvány szervezi a versenyt, amelyre 149 csapat jelentkezett. Közülük 92-en teljesítették sikeresen az 1. forduló feladatait (időzáras online kvízt oldottak meg, instagramos csapatképet készítettek és illusztrált esszét írtak); ám csupán 30 csapat jutott tovább a február 21-én és 22-én Budapesten megrendezendő középdöntőbe. Egyike e csapatoknak a fehérvári Vasvári Pál Gimnáziumé – a tagok többek között békéscsabai, budapesti, győri, kassai, nagyszalontai, pécsi és révkomáromi indulókkal versengenek majd.

A 3. évadát élő verseny idei témája a 20. század 1930-tól az 1956-os forradalomig és megtorlásokig tartó időszaka. A középdöntőben szakmai prezentáció és egy videó bemutatása is feladat lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában