településén átívelő, rendeződő vízügyek

2019.03.10. 07:15

Az egyik projekt megvalósult, a másik várat magára Igaron

Úgy tűnik, megoldódott a település egyik égető problémája. A témakör: a vízkérdés.

Szanyi-Nagy Judit

A még feltúrt településközpont. Azóta rendeződött a csapadékvíz helyzet

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Évről évre gondot jelentett Igar mindennapjaiban a csapadékvíz elvezetése, amelynek alapját az adta, hogy a község központjában a megfelelő infrastruktúra (a vízkárelhárítást szolgáló medrek, műtárgyak) hiányzott. Egy száz százalékban támogatott pályázati forrás segítségével – több mint 87 millió forintból – a korszerű csapadékvíz-elvezető rendszer elkészült, annak köszönhetően csapadékos időben csökkenhet a házakat veszélyeztető elöntés veszélye. Mindebből a 64-es számú főúton közlekedők olykor-olykor csupán egy félpályás útlezárást tapasztalhattak.

A még feltúrt településközpont. Azóta rendeződött a csapadékvíz-helyzet
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Azonban a vizes kérdések folytatódnak. Bognár János polgármestertől megtudtuk: soron következő projektjük az ivóvíz minőségének javítása, ugyanis a víz vas- és ammónia­szintje meghaladja a rendeletben előírt határértéket. Ehhez egy több mint 91 millió forintos támogatást nyertek, 10 százalék önrésszel. Eddig engedélyekre vártak, most úgy néz ki, minden akadály elhárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában