Anyagi és lelki segítség

2019.03.25. 14:00

Az újévi koncert bevétele a nehéz sorsot viselő családokhoz került Bicskén

Az újévi jótékonysági koncert örömet szerez, majd segítséget nyújt. A bevételből négy családnak nyújtott anyagi segítséget az önkormányzat.

Zsohár Melinda

Rossel Gergelyéknek Bálint Istvánné alpolgármester és Némethné Horváth Nikoletta, a humánerőforrás-bizottság tagja adta át a 300 ezer forintos adományt

Fotó: Adravecz Tamás

Bármely családtag súlyos betegsége lelkileg és anyagilag is megviseli a családokat, nem beszélve az érzelmi megterhelésről. Minden segítség enyhíti a fájdalmat és csökkenti a terheket ilyenkor, az együttérzés a lelki támasztékokat erősíti. Bicskén az év eleji újévi koncert bevételét nyolcadik esztendeje fordítják családok megsegítésére, amelyet személyesen a polgármester és az alpolgármester ad át a családoknak, természetesen ha ők azt elfogadják.

Ha az emberek tudják, ki és miben rászorult, az erősíti a szolidaritást

Idén Bálint Istvánné alpolgármester és Némethné Horváth Nikoletta humánerőforrás-bizottsági tag vitték el négy családhoz a 300-300 ezer forintnyi adományt egy ölelés és a jókívánságok kíséretében. A januári koncerten a bicskei Bazsinka család és barátaik muzsikáltak, felemelő élményt nyújtva a közönségnek. A rendezvény bevétele egymillió-hetvenezer forint volt.

Az önkormányzat kiegészítette a Hátrányos helyzetű és nehéz sorsú emberekért Közalapítvány számlájára utalt összeget, illetve befizette a kötelező járulékokat, hogy kereken négyfelé oszthassák a családok között. Az intézmények javaslata alapján határozott az ad hoc bizottság, hol a legsürgősebb a segítség. Orvos, védőnő, pedagógus, szociális ügyintézők nyújtanak információt a döntéshozatal előtt.

Rossel Gergelyéknek Bálint Istvánné alpolgármester és Némethné
Horváth Nikoletta, a humánerőforrás-bizottság tagja adta át a 300
ezer forintos adományt
Fotó: Adravecz Tamás

 

Rossel Gergelyéknél négy gyermek nevelkedik, az édesapa küzd hősiesen a súlyos kórral, családfenntartóként kiesett a munkából. Az édesanya szüleivel laknak, a legkisebb gyermek alig félesztendős, súlyos a teher. Mehmetiné Vízkupi Erika két gyermekét egyedül neveli, nagyobbik fia a támasza, de még ő is általános iskolás. Kisebbik lánya sajnos értelmi sérült, nehéz körülmények között élnek. A Kapcsolat Központ hathatósan veszi kézbe az édesanya ügyeit Bálint Istvánné kérésére, ilyenkor a lelki fájdalom is megbénítja a kétségbeesett embert. Az anyagi segítség mellett a tanácsok, a kézzel fogható javaslat, az ügyintézésbeli közreműködés legalább olyan fontos, hangsúlyozza az alpolgármester asszony. Miként azt is, hogy a közösség együttérzése, az ilyenfajta nyilvánosság a részvétet erősíti, s ha tudják, kik és miben rászorultak, az a szolidaritást erősíti.

Küzdeni a sorssal

Németh Izabella kemény traumán esett át, nemrégiben veszítette el mindkét szülőjét, két gyermeke felnőtt, egy kiskorú gyermekéről gondoskodik, ám ő maga beteg. Viglásiné Paizs Beáta családja hosszú kálváriát járt meg, nagyobbik gyermekük hosszú betegség után meghalt. Az emlék súlyos, terheik alig csökkentek, a fájdalom feldolgozása lassú. Bálint Istvánné nem győzi nyomatékosítani, hogy a szomorú sorsok újra és újra meggyő­zik arról, mindenki igyekszik a maga módján megoldani a problémákat, küzd a sorssal.

A teherbírásunk nem egyforma, a csapások is különbözőek, a családok anyagilag és lelkileg is eltérő helyzetben szembesülnek a nehézségekkel. A támogatás erőt ad az érintetteknek, anyagiakban és lelkiekben egyaránt. Akik pedig megismerik mások küzdelmét, jobban értékelik az élet szépségeit. Egymástól tanulunk, egymásból erőt meríthetünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában