Ügyességtől függően szinte bármi elkészíthető

2019.06.27. 07:45

Papírfonásra fel! – Keddenként az Aranybulla Könyvtárban

Nemrég a Zentai Úti Általános Iskolában futottam össze Hekkerné Gócza Erikával, aki az utolsó tanítási napok egyikén a papírfonás rejtelmeibe vezette be a gyerekeket.

Bokros Judit

A Zentaiban is volt ilyen foglalkozás Fotó: a szerző

Kiderült: az Aranybulla Könyvtár Egyesület meghívására keddenként rendszeresen tart ingyenes foglalkozásokat, 14-től 16 óráig. A technika felnőtteknek és gyerekeknek is ajánlott, utóbbiaknak úgy hatéves kortól. Az első alkalomra semmit sem kell vinni, Erika minden szükséges eszközt biztosít. Így például a papír feltekerésére alkalmas pálcát is, amelyből a legjobb egy réz hegesztőpálca, ám más is megfelelhet. Alapanyagként a színes szórólapok szolgálnak, ezek közül is a matt felületűek a legjobbak – tudtuk meg Erikától, aki a tudnivalók átadása után is segít. Papírfonással készíthető doboz, kosár, ajtódísz, s szinte bármi, ügyességtől függően. Erika a nyár folyamán is várja az érdeklődőket, családokat. Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

A Zentaiban is volt ilyen foglalkozás Fotó: a szerző

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában