A Velencei-tavi térségben autóval nehezebb utazni

2019.07.06. 07:05

Buszbérletet a vonatokon?

A buszbérletek immár a Budapest felé közlekedő vonatokon is használhatók – persze bizonyos feltételek mellett.

Szanyi-Nagy Judit

Bizonyos szakaszokon használható a buszbérlet

Forrás: Shutterstock

Örömteli hírről küldött sajtóközleményt a MÁV Zrt.: eszerint a vasúttársaság és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK) között új együttműködés született, amely által a velencei-tó térségében élők egyszerűbben, olcsóbban és gyorsabban juthatnak el a fővárosba vonattal és a csatlakozáshoz érkező buszjáratokkal.

A KNYKK autóbuszjáratai júliustól már új menetrend és vonalhálózat szerint közlekednek a tó környékén, ez főként Gárdony, Velence, Sukoró és Pákozd településeket érinti. Ennek köszönhetően új, a Budapest–Székesfehérvár-vasútvonalhoz csatlakozó autóbuszjáratok indulnak, valamint a járatok a könnyebb azonosítás érdekében háromjegyű vonalszámjelzést is kapnak.

Bizonyos szakaszokon használható a buszbérlet
Fotó: Shutterstock

Mindemellett az együttműködésnek köszönhetően a Budapest felé közlekedő, Velence és Kápolnásnyék vasútállomásokon megálló vonatokkal már a Pákozdon és Sukorón élők is utazhatnak autóbuszbérlet felmutatásával.

Ehhez két feltételnek kell megfelelni: az utas rendelkezzen a busztársaságnál, vagyis a KNYKK-nál megváltott tanuló- vagy dolgozói havibérlettel – Pákozd vagy Sukoró települések autóbuszmegálló-helyeiről a Velence és Budapest között található vasúti megállóhelyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában