Kétnapos, nagyszabású rendezvényt szerveztek

2019.08.23. 07:07

Vajtára gyűltek a környékbeliek

Nagy igény volt már egy rendezvényre a településen. A kérések meghallgattattak: az idei falunap két napon át is zajlott!

Szanyi-Nagy Judit

A középpontban mindig a gyermekek állnak Fotó: A szervezőktől

Habár az idei év a megrendezett események tekintetében nem volt túl gazdag, a vajtai falunapról most is volt, aki gondoskodjon.

Korábban az egykori alpolgármester, Jákobné Szász Erika vette kezébe az irányítást, 2018-ban az idén váratlanul elhunyt Balogh Imre jegyezte a rendezvényt, most pedig három képviselő fogott össze, hogy több helyi vállalkozó és megannyi önkéntes segítő támogatásával megszervezze az idei eseményt – tudtuk meg ifjabb Vinklár Lászlótól, a szervezők egyikétől.

Az önzetlen támogatók között akadt, aki háromszáz lángost sütött vagy csokit osztott, más a büféztetésben vagy a hangtechnikához szükséges sátor biztosításában segített, megint más pedig az ugrálóvárazó gyermekek biztonságára felügyelt. A rendezvényről a képviselő-testületi ülésen kezdtek el tárgyalni a szervezők, akik a tiszteletdíjuk megmaradt hányadát a falunap megszervezésére ajánlották fel.

A középpontban mindig a gyermekek állnak
Fotó: A szervezőktől

Ennek köszönhetően járt most a településen a két énekes, Gáspár Laci és L. L. Junior, a mátyásdombi Princess Tánc-sport Egyesület, Fehér György bűvész és a gyermekek által igazán kedvelt Tücsök zenekar. A rendezvény „moderátora” Tóth Olivér színész, ceremóniamester volt, aki – mint megtudtuk – körülbelül hat éven át Vajtán lakott.

A helyiek, különösen a szervezők, leginkább a gyermekeket és a sportot állítják, állították a középpontba. A fiataloknak nemcsak különféle programmal kedveskedtek, de a kétnapos esemény idején az óvoda javára is gyűjtést szerveztek. Már kijelenthetjük: eredményesen, hiszen ily módon 200 ezer forint gyűlt össze az intézmény fenntartásához, tatarozásához.

– Vajtán nagy szerepe van a focinak – fűzte hozzá ifj. Vinklár László –, hiszen négy csapatunk is van, és egyes meccseket 200–250 néző követ.

Így idén először a 2016-ban elhunyt, futballrajongó vajtai író tiszteletére a Horváth Lajos-emléktornát is megszervezték. A sárbogárdiak győztek, ők az érmen, kupán túl 100 ezer forintot, a második vajtaiak 50 ezret, a harmadik Brazilok (vegyes) csapat pedig 25 ezer forintot vehetett át. A Csorján-díjat a majdnem húsz gólt lövő gólkirály, Gráczer Bence érdemelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában