Állati kalandozásban lehetett részük

2019.10.31. 07:05

A „Vigyázó Kéz” 35 állami gondozott gyermekkel látogatott el a fővárosba

Az egyesület az Isztimérről, Bodajkról, Madocsáról, Lovasberényből, Polgárdiból és Székesfehérvárról érkezett gyermeksereggel vonatra, metróra és villamosra pattant, hogy ellátogassanak a fővárosi állatkertbe.

Janóné Ildikó, FMH

Budapest, 2018. szeptember 17. Résztvevõk a 27. Sérült Gyermekek Napja rendezvényen a Fõvárosi Állat- és Növénykertben 2018. szeptember 17-én. Az állatbemutatókkal tarkított eseményt az Értelmi Fogyatékossággal Élõk és Segítõik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) és a Fõvárosi Állat- és Növénykert közösen szervezte. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Meglesték, ahogy két búvár az óriás akváriumban a világ több pontjáról érkezett cápanövendékeket eteti, majd önfeledt játékba kezdhettek az állatkerti játszóparkban. Éhségüket vidám hangulatú lángosozás során csillapították, majd szomjoltás után borjúfókák és pingvinek látványetetését csodálhatták meg, végül a fókashow bűvölt el kicsit és nagyot egyaránt.

A záróra közeledtével, ahogy a nap alábukott a horizontnak, a kiránduló sereg az esti fényekben pompázó fővárosban gyönyörködhetett – Városliget, Hősök tere, Szépművészeti Múzeum…

A gyerekek hazafelé utazva a fókák közelről jól látható szemeiről beszélgettek, hogy ki mit vélt felfedezni a tekintetükből: „Ők is vidámak és boldogok voltak, mint mi” – állapították meg.

Vezető képünk archív felvétel, csupán illusztrációként szolgál!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában