Népi játékok, programozás és pályaválasztás az iskolában

2019.11.12. 16:00

Az állatok világnapját Assisi Szent Ferenc emléknapján ünnepelték Alszószentivánon

A világosság rózsafüzér titkait mondták közös imádságukon a Fatimai Boldogasszony Általános Iskola diákjai és tanárai. Imájuk a világ békéjéért szólt.

V. Varga József

Madarat tolláról ismerni meg, ahogy ezt a közmondás is tartja Fotó: Kiss Attila

A gyerekek között rajzversenyt és szellemi vetélkedőt hirdettek – mondta lapunknak Kiss Attila igazgató. A népi játék napján a diákok Kanyóné Somogyi Tünde vezetésével vettek részt a különböző játékokban. A magyar népi játék kimeríthetetlen pedagógiai eszköztárként van jelen köztünk. Fejleszt, nevel és ismeretet közvetít – hangzott el egyebek között.

Madarat tolláról ismerni meg, ahogy ezt a közmondás is tartja
Fotó: Kiss Attila

A hetedik Code Week napjain a számítógépes kódolás került a középpontba. Szentivánon is azt az elvet követték, hogy minél több gyermek kipróbálhassa a programozás alapjait, bepillantást nyerve a programozók munkájába és abba, hogyan hat a digitalizáció és az informatika a mindennapi életünkre. A székesfehérvári pályaválasztási kiállításra az iskola 7. és 8. osztályos tanulói látogattak el Boros Tamás és Bölcskei József vezetésével, valamint az érdeklődő szülők kíséretében. A szakképzési centrum Árpád szakiskolájában szakmabemutatót, továbbá információs börzével egybekötött kiállítást szerveztek, hogy a pálya- és szakmaválasztás előtt álló fiatalok minél megalapozottabb döntéseket hozhassanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában