kézműveskedés

2019.11.30. 07:15

Évzáró és készülődés adventre Öreghegyen

Két öreghegyi, karácsonyra hangoló rendezvénybe is betekinthettünk pénteken.

Bokros Judit

Az Öreghegyi Plébánia közösségi házában körülbelül negyven családot fogadtak Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Advent első hétvégéje előtt szervezte meg hagyományos programját az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja, amely negyven hátrányos helyzetű családot hívott meg. A kellemes délután során a résztvevőknek először a Kossuth Lajos Általános Iskola kórusa adott műsort a templomban, majd a közösségi házban kézműveskedéssel, egyéb foglalkozással folytatódott a vendéglátással kísért esemény – tudtuk meg Kádár Katalin szervezőtől.

Az Öreghegyi Plébánia közösségi házában körülbelül negyven családot fogadtak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Eközben az Öreghegyi Közösségi Házban az Alternatíva Mozgássérült Egyesület tartotta szintén hagyományos évzáró összejövetelét. Itt is volt kézműveskedés, egészen pontosan adventi koszorú és üvegfestett gyertyatartó készült. Az egyesület képviselője, Tarsoly Márta elmondta: az adventi időszak kezdetén szoktak találkozni, s ilyenkor valamilyen alkotótevékenység által közösen hangolódnak az ünnepre. Az egyébként szokásos műsor helyett az idén egyik tagjuk zenés vetítést állított össze, pillanatokat kiragadva a 16 éves egyesület életéből. A programot rendszerint vacsora és beszélgetés zárja, utóbbi témája: „Év végi lelki nagytakarítás”.

Ezúttal is ez történt, hiszen fontos, hogy átgondolják a lassan múltba vesző évet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában