ÉVÖSSZEGZŐ

2019.12.28. 08:00

Elbocsájtások a Denso-nál, a csókakői Léna gyógyulása, OKJ-s képzések – Ezeket olvastátok novemberben

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

A kis Léna már kilátogat a csókakői mérkőzésekre, de még több műtét vár rá, éppen ezért is fordult a település polgármestere, Fűrész György az emberekhez Fotó: Facebook/Steiner József

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1.Elbocsátás nélkül hagyták el a Denso-t

Száznyolcvanöt munkavállalótól vált meg a fehérvári cég, ám nem kirúgták őket, „csupán” a munkaerő-közvetítő cégtől nem kölcsönöztek több embert. A nagyobb létszámú elbocsátásokat a cég minden esetben köteles jelenteni a kormányhivatal felé, ám a Densonak ez esetben nem kellett, mert a munkavállalók a munkaerőközvetítő céggel voltak szerződésben, nem a Denso-val.

2. Teljesen átalakul az OKJ-s képzés

Nemcsak a képzési forma neve, de a tanulható szakmák is változnak. Eddig 759 darab szakma közül válogathatott az, aki OKJ-s képzésben szeretett volna részt venni, ám ez egy átláthatatlan, követhetetlen rendszer volt, hiszen az egyes végzettségeket és az azokhoz kapcsolódó, a végzettségek meglétével betölthető munkaköröket nem volt egyszerű összeegyeztetni. Így az átalakítás után végül 174 darab alapszakmából választhatunk.

3. Szervezett betörés Fehérváron: félmillió forint értékben lopott négy kálozi férfi

Három férfi november 15-én este Székesfehérváron, a Nagybányai utcai családi házba az ablakokat és az ajtókat befeszítette, készpénzt és ékszereket vittek el, hozzávetőlegesen ötszázezer forint értékig. Negyedik társuk a közelben várta társait, ő volt a fuvaros. A lakás tulaja a telefonjára érkezett riasztás miatt indult haza, ahol találkozott a három elsiető férfival, és azonnal értesítette a rendőrséget. Az egységek perceken belül a helyszínre értek, és a közelben elfogták a négy férfit.

4. Zebrán gázolt, mert a párás szélvédő miatt nem látta a gyalogost a 69 éves sofőr

A gyalogos ráadásul a zebrán ment át, csak a bepárásodott szélvédő miatt egyáltalán nem látta a sofőr. Az ütközés során a gyalogos súlyosan megsérült. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálta az ügyet.

Fotó: Police.hu

5. Villanyoszlopnak ütközött egy mentőautó Pusztaszabolcson

Súlyos baleset történt november 16-án: egyelőre tisztázatlan okokból villanyoszlopnak ütközött egy mentőautó, megkülönböztető fény- és hangjelzései ellenére. Egy hónappal kéőbb kaptuk a szomorú hírt, hogy a mentőautó sofőrje belehalt sérüléseibe.

6. Nagylóki gyilkosság a kocsma előtt

Az egész országot hamar bejárta a hír, hogy egy négygyerekes családapát a kocsma előtt kikötöztek ismerősei, és a férfi az éjszaka folyamán kihűlt.

7. Vörös kódot adott ki a rendőrség

Olyannyira sok baleset történt októberben és novemberben, hogy a rendőrség mindkét hónapra vörös kódot adott ki. A kód egyfajta jelképes figyelmeztetés, hogy ezeket a baleseteket szinte kizárólag emberi figyelmetlenség és nemtörődömség okozza. Figyeljünk egymásra a közlekedésben is!

8. Kisujjában van a sportsebészet – Bemutatjuk Abkarovits Géza sebészorvost

A Fejér Megyei Prima Díjasokról készültek kis bemutató videóink és cikkeink, melyeket nagyon szerettek Olvasóink. Közülük is magasan kiemelkedik a méltán elismert szakorvos, Abkarovics Géza sebész, aki el is nyerte a fődíjat Józsa Dáviddal és Kubik Annával közösen.

9. Ismét életet mentett a seregélyesi játékvezető

Závotka Csongor labdarúgó játékvezető a hétvégi megyei I. osztályú Gárdony–Ercsi mérkőzésen szakszerű ellátásban részesített egy idősebb vendégszurkolót, akinek a keringésével volt komoly probléma. Nem ez volt az első ilyen helyzet, melyet bravúrosan megoldott. Öt éve Válon egy játékos nyelve hátracsúszott, és itt másodperceken belül felismerve a bajt tudott segíteni.

10. Távolinak tűnik a Léna elleni kutyatámadás lezárása, de a műtétekre szükség van

A májusi kutyatámadás áldozatának, a kis Lénának további komoly műtétekre van szüksége, de gyógyul, és napról-napra jobban van. A falu még mindig döbbenten áll az események előtt, ugyanis a kutyatartókat nem tartóztatták le, sőt a gazda kérésére altatták el a kutyát is.

A kis Léna már kilátogat a csókakői mérkőzésekre, de még több műtét vár rá, éppen ezért is fordult a település polgármestere, Fűrész György az emberekhez
Fotó: Facebook/Steiner József

 

Olvasta már?

 

Január TOP 10

Február TOP 10

Március TOP 10

Április TOP 10

Május TOP 10

Június TOP 10

Július TOP 10

Augusztus TOP 10

Szeptember TOP 10

Október TOP 10

November TOP 10

December TOP 10

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában