ÉVÖSSZEGZŐ

2019.12.22. 08:00

Lezuhant börgöndi repülő és négysávos 81-es – Ezeket olvastátok májusban

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1.Egy 32 éves polgárdi nő megölte anyósát

A hónap utolsó napján telefonáltak a rendőrségre, hogy megöltek egy asszonyt Polgárdiban. Kiderült, a gyilkos nő tette bejelentést a rendőrségen, hogy végzett az anyósával, így az egyenruhások még a helyszínen elfogták a tettest.

2. Négysávosra bővül a 81-es

Már régóta várt bejelentést tett a Magyar Közút: létrejön az M0-ás tehermentesítője, amit a „távoli félgyűrű” néven mutattak be. A félgyűrű a 13-as, 81-es, 63-as és M8-as utak ívére fűzve, kétszer két sávon köti össze egymással Tatabánya (M1) és Kecskemét (M5) térségét. Így a cél egy gyorsforgalmi út létrehozása az M8-as és az M0-ás között.

3. Három lőfegyvert árusító férfit kaptak el a megyében a rendőrök

Az első eset május 5-én történt, egy 44 és egy 48 éves férfit tepertek le a rendőrök a nyílt utcán a településen lakók legnagyobb megdöbbenésére. Házaikat kutyával kerestették át, és kisebb arzenált találtak a férfiaknál, s mint kderült: francia idegenlégiós fegyvereket árult! A következő hír Sárbogárdról jött: egy 62 éves férfit kerestek fel a TEK munkatársai és szintén lőfegyvereket találtak nála. Mindhárom férfi esetében a mai napig folyik a nyomozás.

4. Bodoki Bernadett lett Fejér megye legszebb lánya

Lezárult Tündérszépek versenyünk, és megyénk legszebb lánya Bodoki Bernadett lett. Bernadett először indult szépségversenyen, így külön nagy élmény volt számára a december óta tartó verseny. Rengetegen támogatták, óriási rajongótábor állt mögötte.

Bernadett élete első szépségversenyén rögtön az országos döntőig menetelt
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

5. Vén Diák

A május a diákoknak mindig is a tanév végét, de legalábbis közeledtét jelentette, azonban a végzős középiskolások számára egy újabb nagy kihívást is hozott. Ötödik legnépszerűbb cikkünkben az érettségire készülő diákok osztályfotóit tekintették meg Olvasóink.

6. Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő Börgöndön

Május 18-án délelőtt egy Cessna kisrepülőgép motorleállás miatt kényszerleszállást hajtott végre, és a művelet közben orra bukott, így négy személy könyebben megsérült. A repülőgép üzemeltetőjét a helyszínen kérdeztük a baleset körülményeiről.

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

7. Elmaradt a városi ballagás

Az immár hagyományosnak mondható fehérvári városi ballagást a rengeteg eső miatt nem tartották meg, így az 1700 diák saját intézményük falain belül búcsúzhatott iskolájától.

8. Felújítanák a plázát, beépítenék a murvást

A székesfehérvári murvás parkoló kérdése talán minden polgármesteri fogadóórán vagy közgyűlésen felbukkan, hiszen a helyén kellene állnia már a második plázának. Annak azonban még mindig semmi híre, így továbbra is ingyen parkolhatunk a gödrös területen. Májusi nyolcadik legolvasottabb cikkünkben a murvás további sorsát boncolgattuk.

Ingyenes, így igencsak népszerű a murvás parkoló. Ám nem szépíti a várost
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

9. Méteres farúddal, szerelemféltésből verte meg élettársát egy sárbogárdi férfi

A férfi részegen verte össze asszonyt, és maradandó sérüléseket okozott: a nő lépe megrepedt, amit műtéti úton el kellett távolítani, valamint az egyik bal oldali bordája eltörött. A férfinak nem ez volt az első esete, így azonnal, fellebbezés nélkül letartóztatták.

10. Földrengés volt Móron

Nem kevesebb, mint 2,4-es erősségű földrengést észleltek Móron májusban. A rengés nagyjából 5 km-es mélységben történt, így nem lehetett érzékelni, és károkról sem érkezett bejelentés.

+1 A Falusi Csok

A falusi csok július 1-jétől lépett életbe, így májusban már rengetegen érdeklődtek iránta. Május idusán az is kiderült, melyik az az 57 Fejér megyei település, amelyeken igénybe vehetjük a Falusi Csokot.

Olvasta már a többi, 2019-es összegzőnket?

Január TOP 10

Február TOP 10

Március TOP 10

Április TOP 10

Május TOP 10

Június TOP 10

Július TOP 10

Augusztus TOP 10

Szeptember TOP 10

Október TOP 10

November TOP 10

December TOP 10

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában