alapítványi pályázat

2019.12.03. 15:15

Új gépek a móri kórházban

Egy 17 és fél milliós beruházás valósulhatott meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház móri telephelyén. Egy alapítványi pályázatnak köszönhetően többek közt új kültéri sporteszközökkel és EKG-vel gazdagodott a kardiológiai rehabilitációs részleg.

FMH, S. Töttő Rita

Az osztály fejlesztéséhez nélkülözhetetlen volt az elavult eszközpark cseréje, valamint az ellátást fejlesztő új gépek beszerzése. Számos fontos eszköz kerülhetett Mórra: egy echocardiográfiás gép, mellyel többek között a szívbillentyűk felépítését, funkcióját, a szívizomzat működését, a szívüregek nagyságát, a nyomásviszonyokat vizsgálják. Az új EKG gép a betegszám növekedésével vált szükségessé. Szintén a betegszám-növekedés, valamint az eddig használt kerékpárok el­öregedése miatt a tornaterembe új edzőkerékpárok kerülnek a forrásnak köszönhetően, így a tréninget nagyobb hatásfokkal, egyszerre több betegnek tarthatják. Az újonnan beszerzett kültéri eszközöket (evezőpad, sétáló-lábemelő gép, dupla hát­erősítő-lehúzógép, dupla mell­izom-erősítő gép, bicikli, sífutó) a kórház udvarán állítják fel. Az új gépparkot gyarapítja egy futószőnyeges terheléses EKG is, amely a nevének megfelelően futószőnyegen való járás mellett méri folyamatosan az EKG-t és a vérnyomást. Az alsó végtagi Doppler készülék pedig az érszűkületet vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában