Összeköttetésben vannak

2020.01.23. 11:30

Testvérek közötti játékos okos-vetélkedés zajlott a Széna Téri Általános Iskolában

Tesztekkel kezdődött, képkirakóssal folytatódó, játékos vetélkedőt szerveztek a testvériskolák között, online, kihasználva az okosterem, illetve az internet adta lehetőségeket.

Palocsai Jenő

Az okostanterem eszközeinek segítségével mérkőztek meg a fehérvári és az erdélyi gyerekek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A magyar kultúra napján két egymástól távoli iskolában is méltó eseményt szerveztek az ünnepen: a székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola és a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskola hetedikesei mérkőztek meg egymással az internet és néhány okoseszköz segítségével tegnap, kora délután.

A nagy becsben tartott nap tiszteletére rendezett eseményen többek között olyan kérdések is előkerültek, mint a magyar irodalom nagyjai, vagy például a magyar feltalálók és azok különleges találmányai.

Az okostanterem eszközeinek segítségével mérkőztek meg a fehérvári és az erdélyi gyerekek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A nemrég átadott Széna téri okosterem nagy segítség volt a vetélkedő során, így a nyolc, egyenként négyfős csapat gyorsan és jól válaszolt a kérdésekre. Azonban a vonal másik végén szorgoskodók sem maradtak adósak, mindent tudtak, ugyanakkor győztest nem hirdettek.

Az esemény egyébként egy pályázat előkészítő foglalkozása is volt egyben, és éppen az a nem titkolt szándék, hogy szorosabbra fűzze a testvérek, illetve a testvériskolák közötti barátságot. Természetesen ezt nem csak online módon kívánják folytatni, ezért májusban a fehérvári diákok a Székelyföldre látogatnak majd, így akik most a világháló, a webkamera és a hatalmas monitor segítségével integettek egymásnak, azok hamarosan kezet is szoríthatnak Erdélyben.

A fehérvári iskola már hetedik éve vesz részt a programban, amelynek koordinátora, Szabó Katalin azt mondta, hogy az ehhez hasonló alkalmak lehetőséget adnak hagyományok és a magyar nyelv ápolására is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában