Óriásokat is nevelnek, „Törpetechnikával”

2020.02.28. 14:15

Tehetségpont bemutató zajlott a bodajki óvodában

Tehetségpont bemutató volt csütörtökön az alapítványi óvodában, ahol óvónénik és pedagógusok előtt mutatkozhattak be a tehetséggondozók és a Tehetséges Törpék, a leendő szellemi óriások is.

Palocsai Jenő

Minden nagycsoportos korú gyermek megtalálhatja az érdeklődési területének megfelelő műhelyt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Törpe-Ovi Alapítvány Óvodája egyben Tehetségpont is, ahol négy műhelyben zajlik a munka. A munka nem idézőjeles, ugyanis a napi óvodai napirend mellett a nagycsoportos gyermekek különböző műhelyfoglalkozásokon vesznek részt.

Skrabákné Ruff Katalin, az intézmény vezetője elmondta: – Öt éve indítottuk el ezt a tehetséggondozó programot, és három év munka és tapasztalatgyűjtés után sikerült kiváló minősítéssel akkreditáltatni magukat. Azóta két év telt el, és a program egyre sikeresebb, nemcsak az óvodapedagógusok és a szülők körében, hanem a gyermekek között is.

Minden nagycsoportos korú gyermek megtalálhatja az érdeklődési területének megfelelő műhelyt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a vegyes csoportokból heti rendszerességgel kiemelik a nagycsoportos korú gyerekeket, akik a kora délutáni alvóidő alatt az érdeklődési körüknek megfelelő munkacsoportban dolgoznak.

Csütörtökön bemutatót tartott a Tehetségpont csapat a Fejér Megyei Tehetségsegítő Tanács felkérésére. A program a Táncos-Törpék néptánc fellépésével indult, ők a testi-kinesztetikus műhely növendékei. A megnyitó után Skrabákné tartott bemutatót az óvoda tehetségkutató munkájáról, majd megkezdődtek a műhelymunkák, egyszerre három helyszínen. A Barkácsa-Törpék, a térbeli-vizuális műhely növendékei kézműves-foglalkozáson vettek részt, a Cserkész-Törpék állatokkal és vallással ismerkedtek, míg a Logi-Törpék, a matematikával és logikával foglalkozó nagycsoportos korúak robotot programoztak.

A bemutató jól sikerült, a megfigyelőként jelen lévő, más intézményekből érkező tanítók és óvónénik számára is élménygazdag továbbképzés volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában