Koronavírus Fejérben

2020.04.03. 07:15

Életmentő vért adtak a fehérvári katonák

A Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor vegyivédelmi zászlóaljának a katonái adtak vért, ezzel is segítve a láthatatlan ellenség, a vírus elleni küzdelmet.

Palocsai Jenő

A mostani helyzetben is szükség van vérre!

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A véradás mint életmentő tevékenység a koronavírus miatti óvintézkedések idején sem szünetel. Bár a készletek stabilak, a kórházak vérellátása folyamatos, de ehhez szükség van a vér- és a plazmaadók áldozatvállalására. Csütörtökön délelőtt a vegyivédelmi alakulat katonái jártak a Szent György Kórház véradójában.

A zászlóalj parancsnokhelyettese, Csaba Tibor alezredes elmondta:

– A honvédségi állomány rendszeresen, negyedévente vesz részt véradáson a laktanyában. A legutóbbi március negyedikén volt, de akkor feladatuk miatt többen nem tudtak részt venni, így ők most tudnak a kórház területén vért adni a kommunikációs tiszt, Kocsis Balázs százados szervezésének köszönhetően.

A mostani helyzetben is szükség van vérre!
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A parancsnokhelyettes hang­súlyozta:

– A katona a társadalom szerves része, így mindent megtesz, hogy ott segítsen, ahol csak lehet. A vírus, átfogalmazva kissé, egy ellenség, amellyel úgy kell megküzdeni, hogy fel kell készülni az erejéből, hatásaiból. Mi, vegyivédelmiek hozzá vagyunk szokva, hogy az ellenség láthatatlan, legyen az vírus vagy akár sugárzás. A vírus ellen úgy lehet védekezni, hogy ha a testi, lelki egészségünk rendben van, mert ez segíti az immunrendszer munkáját. Ha az ember jót cselekszik, például vért ad, akkor nő a belső értéke, ami tovább erősíti a védelmi vonalakat a vírussal szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában