horgászat

2020.05.31. 07:10

Még egy halszállítmány érkezik hamarosan a Velencei-tóba

A korábbi, addig soha nem látott mértékű haltelepítés után még mindig van lehetőség arra, hogy növelje a pontyok számát a Velencei-tóban a vízhasznosító szervezet.

Tihanyi Tamás

A székesfehérvári Zsivin László sokadik próbálkozásának volt a jutalma ez a 43 kilós harcsa Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Változékony idő köszöntött ránk, esővel, széllel nehezítve a horgászatot – számolt be tapasztalatairól Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Hozzátette: a keszegfélék aktívan táplálkoztak, a pontyozóknál azonban kisebb visszaesés volt tapasztalható az előző hetekhez képest.

A székesfehérvári Zsivin László sokadik próbálkozásának volt a jutalma ez a 43 kilós harcsa
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A ragadozók továbbra is mérsékelt érdeklődést mutattak a felkínált csalihalak iránt, néhány süllő és balin mellett csupán egy-két csuka színesítette a zsákmányt. Sikerült azonban végre egy igazán tekintélyes méretű, 43 kilós harcsát fognia az egyik szerencsés horgásznak. A csónakból bevetett csalihalat az éjszakai órákban ragadta el a termetes ragadozó, s mintegy 45 perces fárasztás után sikerült csak a halat a csónakba húzni.

Jó hír a pontyozók számára, hogy hamarosan újabb telepítés várható a legnépszerűbb halfajból a Velencei-tavon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában