Az élet azért nem állhat meg!

2020.07.23. 07:30

A Nádasd nevű települések 23. találkozójára készülnek a településen Ladányban

A községi rendezvényeket, köztük a júliusi falunapot nem tudták megtartani a településen, viszont augusztus végén a falu ad otthont a Nádasd nevű települések 23. találkozójának. Legalábbis tervezik…

V. Varga József

Az élet azért nem állhat meg!

Fotó: VV archív

– Az élet nem állt meg – nem állhat meg! –, folyamatosan figyeltük és továbbra is figyeljük a pályázatokat, s pályázunk is mindenre, amire csak lehet – mondta el lapunknak Varga Tünde polgármester.

A Magyar falu programban az óvodaudvar játszótéri eszközeinek bővítésére, a közterek karbantartásához traktor és kiegészítő adapterek vásárlására, a Rózsa utca útburkolatának felújítására, valamint a sportcsarnok nyílászáróinak cseréjére pályáztak. Rózsa utcai pályázatuk tartaléklistára került, de a többi esetében bizakodnak, reménykednek.

Dolgoznak a konyhafejlesztésre kiírt pályázat előkészítésén, melyben a konyha korszerűsítése, a konyhai eszközök bővítése valósulhatna meg, hogy eleget tudjanak tenni a bölcsődei étkeztetés feltételeinek. Egyeztettek már a Magyar falu programban kiírt Civil szervezetek támogatása néven futó pályázat kapcsán, szeretnék azt is beadni. Vis maior pályázattal kértek támogatást az ároktisztításhoz a sportpálya felől érkező árvízzel szembeni védekezésre, ugyanis a Fő úton több udvart többször is elárasztott már a gyorsan lezúduló víz.

Hamarosan kezdetét veszi a településen a kerékpárút és a koncentrált buszöböl kivitelezése, a szerződést megkötötték a közbeszerzés nyertesével, az érintett lakosokat időben értesítik a kezdés pontos időpontjáról. Ezzel együtt szinte párhuzamosan folyik a Fő úti járda felújítása, s hamarosan kezdődhet a Kaszavölgyi út felújítása is.

Az élet azért nem állhat meg!
Fotó: VV archív

– Nagyon vártuk a bölcsődei pályázat eredményét, és a napokban megkaptuk az értesítést: 111 millió forint támogatást nyertünk a megvalósítására, a beruházást még az idén szeretnénk elkezdeni – emelte ki a faluvezető. – Megérkezett az értesítés a kültéri fitneszpark pályázati támogatásáról, a parkot a sportpályánál, a játszótér mellett alakítjuk ki a jövő évben.

Nemrégiben befejezték a Sörtető dűlőútjának felújítását, az út végén vadkerítést építettek, illetve a területen a közvilágítás is megújult. A dűlőút betonozásában sok önkéntes segített. Azóta rengetegen kirándulnak, sétálnak, kerékpároznak arra napközben és estefelé; a helyiek Nádasdladány „sugárútjának” becézik…

– Nagy örömömre szolgál, hogy sok helyen fogtak nálunk ház- és kerítésfelújításba, virágosításba – ezer színben pompáznak a szebbnél szebb virágok –, sokan kertészkednek. Talán a koronavírus-járvány egyik pozitív hozadéka mindez – tette hozzá Varga Tünde.

Készülnek a faluban a Nádasd nevű települések 23. találkozójára: ha minden a reményeik szerint alakul, augusztus végén borsodnádasdi, csallóköznádasdi (Szlovákia), mecseknádasdi és nádasdi (Vas megye) barátaikat látják vendégül három napon keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában