Táborozás után rögtön versenyeztek

2020.08.17. 12:59

Sportkulturális közösséget építenek Rácalmáson

Augusztusra tervezi a Rácalmás SE Kajak-kenu szakosztály a Duna parti sportlétesítményük egy jelentős fejlesztésének átadását. – tudtuk meg Bölcskei Ferenc szakosztályvezetőtől, akivel a júliusi táborban sikerült beszélgetnünk.

Pálinkás István

Fotó: Pálinkás István

A táborban résztvevő gyerekek a legnagyobb egészségügyi biztonság mellett naponta részt vettek mind a szárazföldi, mind pedig a vízi foglalkozásokon. Segítségükre voltak a hasznos napok eltöltésében edzők és szülők egyaránt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Kajakkenu Szövetség a vízitúra megállóhelyekre írt ki pályázatot, hogy lehetőség szerint az egész országot vízitúra helyekkel hálózzák be. A cél tehát az volt eredetileg, hogy a helyben lakók, valamint a vízitúrázók kihasználásának köszönhetően egyre többek szeretik meg a kajak-kenu sportot:

Voltak már előtte feltételek – mondja a szakosztályvezető, miközben az avatandó épületfejlesztést is mutatja –, ahol már korábban is működött csónakház, egyesületek. Az egy lapátost mi is megkaptuk, ami azt jelenti, hogy főzési, sátorozási lehetőség, hideg-meleg víz, közel legyen mondjuk egy-egy üzlet, kulturális intézmény. A kétlapátos megállóhelyeknél már wifi-szolgáltatás, más szálláslehetőség is van. Vízi Gábor Vízitúra megállóhelyet avatunk tehát a hónapban.

Fotó: Pálinkás István

Az országban harmadikként kapták meg a minősítést a rácalmásiak, s ma már 270 ilyen minősítésű hely van már az országban, ám a rendszert úgy találták ki, hogy képesek legyenek az egyesületek fenntartani magukat. A közeljövőben átadni kívánt épületrészhez a Magyar Kajakkenu Szövetség 73 millió forintot adott, Rácalmás önkormányzata 18 milliót biztosított. Az üzemeltetést az önkormányzat biztosítja.

Bölcskei Ferenc szakosztályvezető
Fotó: Pálinkás István

A táborlakók mind ebből nem sokat vettek észre, hiszen a harminckét résztvevőnek az önfeledt, mégis felelősségteljes kikapcsolódását négyen segítették. A sportszakmai felügyelet és közösségi együttlét mellett az utolsó hetekben újabb érmekkel is gazdagodtak:

A Vidékbajnokság Fadd-Domboriban pedig a következő eredményeket hozta a különböző korosztályokban és kategóriákban.

C-2 1000 m: Poszpischil Lőrinc, Nagy Roland I. hely. Dombóvári Balázs, Kucka Dávid II. hely.

2000 m-es futamok:

C-2 Dombóvári Balázs, Kucka Dávid III. hely.

PC-2 Somogyi Örs, Osvai Gergő I. hely

TC-4 Braun Ádám, Suta Róbert, Jankovics András, Nagy Henrik. I. hely

C-1 Poszpischil Lőrinc III. hely.

C-1 Nagy Roland IV. hely.

MK-1 Poszpischil Luca VI. hely.

MK-1 Wágner Luca 12. hely.

MK-1 Zsobrák Gedeon 13. hely.

Őszintén gratulálhatunk tehát a versenyzőknek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában