mobilizált

2020.09.29. 07:30

Kitelepülő kormányablak lesz Sárosdon

Több közös vonás is van Polgárdi, Aba és Sárosd között: például, hogy Fejér megyében találhatóak. Ennél viszont fontosabb, hogy hamarosan mind a három településen lesz kormányablak – noha utóbbi esetében csupán egy mobilizált ügyfélszolgálat települ ki.

Korondy Tamás

Ahogyan a polgármester fogalmazott: a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője kereste meg, hogy Sárosdon is szeretnék – egyelőre „teszt­üzemben” – elindítani a szolgáltatást. Hozzátette, jelenleg zajlik a pontos menetrend összeállítása, s az előzetes tervek szerint keddi vagy csütörtöki napokon lesz majd elérhető a szolgáltatás. A Sárosdi Polgármesteri Hivatal mögötti parkoló, illetve a Művelődési Ház udvara lehet majd a végső helyszín, ám ennek pontosításáról Dunkl Gergely szerint még zajlik az egyeztetés.

A megyeszékhely mellett Abán és Polgárdiban működik a lakosság megelégedésére kormányablak. A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok arra hivatottak, hogy a további települések lakosságának megkönnyítsék, egyszerűsítsék a hivatalos ügyek intézését, ezáltal a Járási Hivatalok a mobilizációt kihasználva elő tudják segíteni a szolgáltatáshoz jutást.

A polgármester szerint ennek a lehetőségnek köszönhetően a jövőben egy személyi okmány cseréje miatt nem kell másik városba utazni, hiszen helybe jön a szolgáltatás heti egy alkalommal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában