Ez a vidék olyan ritka gyöngyszem, amit meg kell őrizni

2020.09.21. 15:20

Tovább ezen az úton – Németh Sándor polgármesterként indul Gánton

Vasárnap időközi önkormányzati választást tartanak a faluban, amelyen polgármesterre és képviselőkre is szavaznak a helyiek. Hárman döntöttek úgy, hogy polgármesterjelöltként indulnak. Elsőként Németh Sándor független jelöltet mutatjuk be.

Borsányi Bea

Németh Sándor védjegye a kalap, ami kifejezi a régi értékekhez való ragaszkodását is

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Németh Sándor 1959-ben született Gánt-Bányatelepen, ahol egészen 5 éves koráig élt szüleivel. Édesapja technikus volt a gánti bauxitbánya ipari vágányán. Amikor a bányát bezárták, a család Székesfehérvárra költözött, így Németh Sándor már ott végezte a tanulmányait. 1977-ben az akkor még Könnyűfémmű néven működő gyárban kezdett dolgozni először építészként, majd beruházóként, végül műszaki ellenőrként. A rendszerváltást követően saját céget alapított, amellyel gépészeti és ingatlan-karbantartási munkákat végzett az időközben eladott Köfém különböző részlegeiben.

2006-ban választották meg a Fejér Megyei Önkormányzatok Kémény Zrt. vezérigazgatójának. Ezt a pozíciót egészen 2018-ig töltötte be, 12 év alatt pedig rengeteg tapasztalatot szerzett, és számos kapcsolatot épített, amelyet akár polgármesterként is remekül tudna hasznosítani.

Németh Sándor védjegye a kalap, ami kifejezi a régi értékekhez való ragaszkodását is
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Annak ellenére, hogy Gánton sosem éltem, meglepően sokan ismernek a faluban. Ennek nyilván köze van ahhoz, hogy 1998 óta vagyok jelen Kőhányáson, 2005 óta állandó lakosként. A meglévő házak és emlékek megóvására alapítottam meg 2002-ben a Kőhányási Szent Teréz Faluvédő Egyesületet, ami 2009-ig működött. Ez volt az az időszak, amikor minden képviselő-testületi ülésen jelen voltam Gánton – mondta Németh Sándor, aki azt sem titkolta, korábban is gondolt már arra, hogy polgármesterként induljon az önkormányzati választásokon.

– Ezt végül azért nem tettem meg, mert a távozó Spergelné véleményem szerint remek munkát végzett a faluban: Gánt és a hozzá tartozó területek hatalmas fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években. Ez a környék olyan gyöngyszem, amiből nincs túl sok Magyarországon, és ezt meg kell őrizni – mondta a polgármesterjelölt, aki megválasztása esetén azért dolgozna, hogy az elért fejlődés és a beruházások eredményét tovább élvezhessék a helyiek. Fenntartaná és stabilizálná az intézmények működését, tovább őrizné és ápolná a német nemzetiségi hagyományokat, támogatná a civil szervezeteket. Ezenfelül szeretné megoldani a Vérteskozma és Kőhányás térségében fennálló térerő­hiány problémáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában