támogatás az Óbudainak

2020.10.29. 07:45

A fehérvári felsőoktatás fejlesztése közös projekt

Közel kilencmillió forinttal támogatja az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát a fehérvári nagyvállalat. Az együttműködés immár ötéves múltra tekint vissza.

Héjj Vivien

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A Howmet-Köfém Kft. és az egyetem már több éve partnerei egymásnak. Az együttműködésnek köszönhetően a technológiai újdonságokat az intézmény beépítheti a műszaki és a természettudományos profilú képzéseibe. A 30 ezer dolláros támogatást szimbolikusan Katus István, a vállalat ügyvezetője nyújtotta át Molnár Andrásnak, az egyetem általános rektorhelyettesének.

Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta: a felsőoktatás fejlesztése közös ügy kell, hogy legyen.

Molnár András, az egyetem általános rektorhelyettese elmondta, a támogatás a legmodernebb technológia megvásárlását teszi lehetővé, és biztosítja a 21. századi színvonalú tudás megszerzését, amely fontos karrierlehetőséget jelent.

Katus István ügyvezető kiemelte, a város hosszú távú fejlődéséhez szükség van a magas színvonalú felsőoktatásra, hiszen a hallgatók a vállalatok jövőbeli szakemberei.

Györök György dékán köszönetét tolmácsolta a város és az ipari környezet támogatásáért, majd a kiváló kollégák attitűdjéért, a felelősséggel végzett szakmai munkáért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában