Hatalmas élmény

2020.10.30. 12:30

Stadiontúrán jártak a saját családjuk nélkül nevelkedő lurkók

A Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület az őszi szünetben székesfehérvári stadiontúrát és mozizást szervezett a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekeknek és testvérpároknak.

V. Varga József

Fotó: Lurkó Egyesület

Míg a gyerekeket nevelők az adományozott ruhák, cipők és lakásfelszerelési cikkek közül választottak az egyesület raktárában, addig az önkéntes segítők a lurkókkal a sóstói Mol Arénába látogattak, a stadiontúrát Horváth Gabriella vezette.

– Szó szerint a pincétől a padlásig bejártuk a korszerű stadion tereit, a Vidi-szurkoló gyerekek nagy-nagy örömére, és a focival csak most ismerkedők csodálatára. Megismertük a futballklub életét, az ott dolgozók munkáját, élveztük a pazar kilátást a Sky boksz teraszáról. Már csak az a kérdés, hogy mikor juthatnak el a gyerekek egy igazi meccsre – mondta el lapunknak Janó Andorné Ildikó, az egyesület vezetője.

Pazar stadiontúrán a saját családjuk nélkül nevelkedő gyerekek és testvérpárok
Fotó: Lurkó egyesület

Ezután a Barátság moziban, a 10. Mozinet filmnapokon vetített norvég Gunda című filmet huszonhatan nézték meg, a film a tanyán élő állatok szemével láttatja mindennapjaikat. A fekete-fehér, emberi hang nélküli alkotás különös élményt adott a színes, sok vágással tarkított, pörgős, hangos filmekhez szokott nézőközönségnek. Az előadás után a lurkók át tudták beszélni a látottakat a felnőttekkel, helyre téve sok kósza gondolatot a film mondanivalójával kapcsolatban.

– Köszönjük Anett, Gitta, Hajnalka, Ildikó és Magdolna több mint 6 órás önkéntes munkáját, amellyel a résztvevő, Bakonycsernyén, Bodajkon, Lovasberényben, Móron, Perkátán, Sárbogárdon, Székesfehérváron és Velencén nevelkedő, 3–15 év közötti gyermek örömét és ismeretfejlesztését szolgálták – tette hozzá Janóné Ildikó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában