Buszbérlet a MÁV-tól

2020.11.20. 07:25

Egyszerűbb, gyorsabb lesz a bérletvásárlás Fehérváron

2020 nyarán kezdte meg közös munkáját a MÁV Zrt. és a Volánbusz, melynek során az országos közösségi közlekedés összehangolása, egyszerűsítése, egységesítése, fejlesztése, valamint egy egységes értékesítési felület létrehozása szerepel a legfőbb célok között.

Baráth Eszter

Mától működik a lehetőség, egyelőre csak Székesfehérváron, teszt jelleggel

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A csütörtöki online sajtótájékoztatón Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, rendkívül sok lehetőség van az együttműködésben, ugyanakkor nagy felelősség is a közös munka. Korábban már történtek változások a vasúti közlekedésben, többek között a pót- és helyjegyek átformálásában. Péntektől pedig az integrációs folyamat érvényesül a helyi közlekedésben is. A MÁV telefonos applikációján keresztül ugyanis lehetőség nyílik Székesfehérváron havi összvonalas, félhavi összvonalas, valamint összvonalas havi külterületi dolgozói bérlet vásárlására. Ez a lehetőség egyelőre csak a megyeszékhelyen lesz elérhető, hiszen itt évente körülbelül 84 ezer dolgozói bérletet vásárolnak az utasok.

Péntektől működik a lehetőség, egyelőre csak Székesfehérváron, teszt jelleggel
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Éppen ezért Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatójának véleménye szerint ez a város a legalkalmasabb a rendszer tesztelésére és továbbfejlesztésére. Kiemelte, hogy ez a fejlesztés rendkívül jó példa az integráció lendületességére, mindamellett, hogy az elmúlt időszakban Székesfehérvár 23 darab új csuklósbusszal lett gazdagabb. Pafféri hozzátette azt is, hogy abban a nagyjából 70 további városban is, ahol a helyi közlekedés a Volánbusz szolgálatába tartozik, belátható időn belül szükség van a modernizációra.

Napjainkban, a vírushelyzet alatt különösen fontos ez az új fejlesztés, hiszen ezzel is csökkenteni lehet a személyes érintkezések számát. A vállalat elnöke hangsúlyozta, kiemelt intenzitással folynak a mindennapos fertőtlenítések, és utasaikat is a felelős magatartás betartására kérik.

Az intermodális csomópont megépülése a vasútállomásnál az összehangoltság fizikai megvalósulása lesz, de buszbérletet már most is vehetünk a MÁV applikációjában
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a közösségi közlekedésben dolgozóknak, amiért a különösen terhelt időszakban is helytállnak. Kiemelte, az eddigi fejlesztések, az új autóbuszok, a járatok menetrendjeinek átformálása fontos lépések a város számára is. Továbbá hozzátette, az online tér lehetőségeit ki kell használni – ahogy ebben az esetben is –, hiszen jelentősen egyszerűsítheti mindennapjainkat. A polgármester úgy véli, ez a fejlesztés előrevetíti a Székesfehérvárra tervezett közlekedési csomópontot is, mely az összehangoltság fizikai megvalósulása lesz.

Az elmúlt évek beruházásait követően jól látszott, a fejlettebb útvonalakon többen választották a közösségi közlekedés nyújtotta lehetőségeket. A közlekedési vállalatok ezért továbbra is nagy erőfeszítéssel dolgoznak a modernizáción.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában