Karitász

2020.12.02. 07:25

Több az adakozó és több a rászoruló az adventi időszakban

Az adakozókedv jelentősen nő az adventi időszakban, ám jelen helyzetben a rászoruló családok száma is bővül.

Héjj Vivien

Forrás: Pixabay

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász munkatársai egész évben azon dolgoznak, hogy segítsék azokat, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.

– Az idei év különleges helyzet, mert karácsony előtt eddig is megnövekedett a segítségkérők száma, de a járvány miatt még többen fordulnak hozzánk segítségért. November végén már 16 településre, 192 család számára juttattunk el tartósélelmiszer-csomagokat – kezdte Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettese.

Emellett karácsonyi ajándékcsomagokat is gyűjtenek, melyeket rászoruló családok gyermekeihez juttatnak el.

– Ehhez várjuk a felajánlásokat: olyan játékokat, pipereholmikat, könyveket, iskolaszereket, melyek még használhatók és másoknak örömet okoznának. Ezeket cipősdobozokban gyűjtjük, melyeken fel kell tüntetni, milyen nemű és milyen korú gyermeknek szánják a csomagot – folytatta az igazgatóhelyettes. Hozzátette, ha valaki nem szeretne a csomagolással foglalkozni, ömlesztve is leadhatja a felajánlásokat, melyeket a karitász munkatársai szétválogatnak és becsomagolnak. Az adományokat december 13-áig fogadják a fehérvári karitász munkatársai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában