Közel 6 millió saját erővel

2020.12.18. 07:15

Új központ van születőben Bakonycsernyén

Átadták a Magyar falu programból elkészült parkolót, mely egyben az új településközpont alapja is.

Palocsai Jenő

Törő Gábor országggyűlési képviselő és Turi Balázs Fotó: Önk.

Turi Balázs régóta foglalkozik a településközpont kialakításának gondolatával. A polgármester így fogalmazott: – Többfelé járva az országban irigykedve figyelem azokat a településeket, melyek igazi településközponttal rendelkeznek. Talán nem én vagyok egyedül, aki régóta azon álmodozik, hogy legyen egy szép központunk, ahol a legtöbb szolgáltatás elérhető, ahol szép park, kulturált parkolók várják településünk lakóit. Bakonycsernyén ez mindig hiányosság volt, ezért hosszú évek óta kerestük a lehetőséget, hogyan tudnánk ebben is előre lépni. Mint megtudtuk, Jánosi János főépítész útmutatása mellett eddig is nagy figyelmet fordítottak az egységes településkép kialakítására, hiszen tudták, hogy döntéseikkel nem évekre, hanem évtizedekre meghatározzák a falu arculatát.

Törő Gábor országggyűlési képviselő és Turi Balázs
Fotó: Önk.

A Magyar falu programból származó 5 millió forint felhasználásával megvásárolták a régóta üres Karcsi bolt épületét 3,5 millió forintért, melyet aztán elbontottak másfél millióért. Sokak szívéhez közel állt ez az épület, hiszen meghatározó szerepe volt a csernyei mindennapokban. Mára azonban olyan állapotba került, hogy az építési hatóság azonnali bontási kötelezettséget írt elő. – Ebben megláttuk a lehetőséget – folytatta Turi –, ezért a képviselő-testülettel közösen úgy döntöttünk, hogy Csernye egyik legnagyobb problémájának enyhítésére központi parkolót alakítunk ki. Közel 6 millió saját erőt felhasználva elkészült a 30 autós parkoló. A héten Törő Gábor országgyűlési képviselővel átadott fejlesztéssel tehát letették egy településközpont alapjait, de ezzel párhuzamosan a forgalmi rendet is meg kellett változtatni, így ezen a területen a fő- és mellékútvonal mellett tilos lesz a megállás. Kicsit többet kell sétálni majd az üzletekhez, de autóját mindenki biztonságban tudhatja majd a parkolóban, és a kerékpárosok is nagyobb biztonságban lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában