Kicsi kell még: rendelkezésre áll az áhított összeg több mint kétharmada

2021.01.05. 07:15

Toronyórára gyűjtenek Mezőfalván, a helye régóta látható

Gyűjtési felhívást tett közzé a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat.

Majer Tamás

Nézzék, a tornyon valóban látható az óra helye!

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Községünk központi épületét, a Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomot Pázmándi István építész toronyórásra tervezte; 1937-ben nemcsak a négy számlap, de a tengelyfuratok helyét is előre kialakították – áll a felhívás elején. – Tavaly befejeződött a templom külső felújítása, ezzel minden akadály elhárult a régi álom megvalósítása elől. Egy szép, az újbarokk épülethez illeszkedő, korszerű óra teljes körű kivitelezése bruttó 2 millió 800 ezer forintba kerülne” – olvasható.

Képünkön a II. világháborús emlékmű mögött bújik meg az órára váró templom
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A teljes körű kivitelezés ez esetben azt jelentené, hogy a templom toronyórája műhold­órajelre hangolt központi óraművel, alumínium számlapokkal, mutatókkal és harangütő szerkezettel együtt készülne el.

A Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője, Molnárné Troppert Mária által írt felhívás kiemeli, hogy a 2,8 millió forintból 2 millió forint – egy magánfel­ajánlásnak köszönhetően – már rendelkezésre áll.

Nézzék, a tornyon valóban látható az óra helye!
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A felhívásban Molnárné Troppert Mária biztosítja arról a helyieket, hogy a gyűjtés feladatát a nemzetiségi önkormányzat Kristofory Valter plébános beleegyezésével vállalta magára.

„Amennyiben ön is támogatni szeretné a toronyóra ügyét – áll a szövegben –, szíves felajánlását 2021. január hó folyamán várjuk az alábbi bankszámlára. Kedvezményezett neve: Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat. Kedvezményezett számlaszáma: 11736037-15763758-10010000. Az »Átutalás közleménye« rovatba kérjük, írják be, hogy »Toronyóra«!” – zárult a felhívás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában