ÖSSZEFOGLALÓ

2021.02.08. 12:52

Áldatlan állapotok egy vágóhídon, autómentős segített egy mentőápolón, Kálozon lesz az ügyeletük – Ez történt múlt héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét legolvasottabb cikkeit.

feol.hu

Az új összefogás településeinek polgármesterei az új ügyelet előtt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

1. Vágóhíd

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei azt tapasztalták, hogy a vágóhíd takarítatlan, rendkívüli mértékben szennyezett. A padozaton vér, sár, bendőtartalom és egyéb, felismerhetetlen szennyeződés volt jelentős mennyiségben. A falakat, berendezési tárgyakat kosz borította. A dobogón és az egyik kézmosóban is belsőség volt. A helyiségben található – rendkívül szennyezett – eszközfertőtlenítők egyike sem működött és az eszközöket (kések, testhasító fűrész) szintén vér és egyéb maradványok borították. Azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem tevékenységét. Részletekért kattintson IDE!

2. Autót mentett

Az esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> közösségi oldalán: autójával indult szolgálatba, Fejér megyéből egy fővárosi mentőállomásra az a mentőápoló, aki pont az autópályához érve robbant le. Bajtársuk már épp az ilyenkor szokásos telefonálgatásba kezdett, amikor egy autómentő állt meg mögötte a leállósávban.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/bajba-jutott-fejer-megyei-mentosnek-segitett-egy-onzetlen-automentos-4644487/

3. Gyászol a szerkesztőségünk

Laci nem volt harsány ember, nem volt a társaság középpontja. De ha valaki leült vele beszélgetni, igazi történetmesélővel találkozhatott, akinek szarkasztikus humorán nem lehetett nem nevetni. Aki látta a sokszor álarcos világ mögötti valóságot. Akitől tanulni lehetett. Hitet, tiszteletet és tartást.

S aki most tovább folytathatja mártonos történeteit, az égiek örömére!

Isten veled, Laci!

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/in-memoriam-b-kiss-laszlo-4657261/

4. Aba elveszíti öt község együttműködését

Tény, az Abán található, az abai önkormányzat többségi tulajdonában lévő Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakrendelő kisebbségi tulajdonos önkormányzatai (Csősz, Sárkeresztúr, Sárszentágota, Sárosd, Soponya, Seregélyes, Tác) és Aba között erős a feszültség. Az intézmény mindenkori éves működési hiányának fedezésével kapcsolatos pénzügyi megoldások miatt állandó a vita.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kalozon-lesz-az-ugyeletuk-4651444/

5. Kereszténység

Szombati alpolgármesteri lemondása után hétfőn képviselői tisztségéről is lemondott Csiki Szilárd. Molnár Krisztián távozásra kéri a polgármestert, míg egy olvasónk is kifejtette véleményét. Olvassa el cikkünket IDE kattintva!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában