Koronavírus Fejérben

2021.02.22. 17:36

Rendkívüli támogatás az előadóművészeknek és az utazási irodáknak

Cser-Palkovics András közösségi oldalán tájékoztatott újabb intézkedéseiről.

feol.hu

Cser-Palkovics András

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hétfőn számolt be közösségi oldalán a megyeszékhely polgármestere Székesfehérvár gazdasági mentőcsomagjának bővítéséről, mely az előadóművészeket és az utazási irodákat érinti.

Annak érdekében, hogy az előadóművészek anyagi stabilitásukat, likviditásukat megőrizhessék, különleges konstrukciót vezet be az önkormányzat:

  • Pályázatot hirdetnek a városhoz kötődő előadóművészek számára, melynek lényege, hogy Székesfehérvár a sikeres pályázóktól megrendel és azonnal ki is fizet egy vagy több koncertet, fellépést. A produkciót a korlátozások feloldása után kell teljesíteniük, valamely fehérvári rendezvényen.
  • A támogatást pályázati formában tudják lebonyolítani, tehát az előadóművészeknek pályázniuk kell egy egyszerű formanyomtatvány kitöltésével, a pályázatokat az erre kijelölt bizottság bírálja el egyesével. A pályázati felhívás egy-két héten belül jelenik majd meg. Azok pályázhatnak, akik hitelt érdemlően tudják bizonyítani, hogy megélhetésük alapvető része az előadóművészet, és azt hivatásként folytatják, valamint kötődnek vagy kötődtek Székesfehérvárhoz.

    A korlátozások szintén rendkívül keményen érintették a nemzetközi turizmust és az ehhez kapcsolódó vállalkozásokat, ezért:

  • A „Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap” támogatására az utazási irodákat működtető vállalkozások is pályázhatnak!
  • Az utazási irodákat működtető vállalkozások, amennyiben megőrizték munkavállalóik legalább felét, munkahelyenként 50 ezer forint támogatásra pályázhatnak. A támogatási összeg felső határa 2 millió forint.
  • A támogatások jogszabályi háttere készül

    A polgármester teljes bejegyzését itt olvashatják:

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában