A Béke utcában is megjelennek majd

2021.03.02. 15:30

Fekvőrendőrök szolgálnak Alapon

Forgalomlassító eszközökkel igyekszik mérsékelni a gépjárművek sebességét az alapi önkormányzat a Vörösmarty utcában.

Majer Tamás

A legnagyobb sebességet megengedő táblát gyakran figyelmen kívül hagyják

Fotó: önkormányzat

– Bizonyára többen már szembesültek a Vörösmarty utcában kihelyezett „fekvőrendőrrel”. A gyermekek biztonságát tartottuk szem előtt, amikor a fekvőrendőrök kihelyezését tárgyaltuk – fogalmazott a község közösségi oldalán közzétett bejegyzésben Szalai János Milán polgármester; a döntés hátteréről is tájékoztatást nyújtott. – Az óvodába és az általános iskolába rengeteg gyermek jár, így ezt az útszakaszt is gyakran használják átkelésre, közlekedésre iskolába, óvodába menet, hazafelé jövet. Az autósoknak fokozottan kell figyelniük a gyermekekre. A fekvőrendőrök segíteni fognak, hogy lelassítsanak, így a balesetek elkerülhetők lesznek – folyatta.

A legnagyobb sebességet megengedő táblát gyakran figyelmen kívül hagyják
Fotó: önkormányzat

A bejegyzés kitért arra is, sajnálatos, hogy a már korábban kihelyezett 30 kilométer per órás legnagyobb sebességet megengedő táblákat gyakran figyelmen kívül hagyják a gépjárművezetők. Ráadásul a Vörösmarty utcában az is fokozza a veszélyt, hogy az úttest mellett nincs járda, így a váratlanul nagy sebességgel érkező gépjárművek elől félő, hogy esetlegesen nem tudnak az óvatlanabb gyermekek kitérni.

– A Béke utcában, az iskola előtti szakaszon is hamarosan kihelyezzük a forgalomlassító eszközöket – adta közre ugyancsak a polgármester. – A forgalmi rend változásának megfelelően kikerültek az „Egyenetlen úttest” és a „Forgalmirend-változás” táblák is – fogalmazott a bejegyzésben Szalai János Milán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában