Koronavírus Fejérben

2021.03.11. 13:18

Megkezdődött a rendvédelmi szervek tagjainak oltása a fehérvári kórházban

Csütörtökön megkezdődött a rendvédelmi szervek tagjainak oltása a fehérvári kórházban. Emellett már zajlik a második oltás beadása is különböző csoportok körében, illetve március 15-ére is van előirányzott oltási terv. Kik következnek tehát az elkövetkezendő napokban?

S. Töttő Rita

Morges, 2021. január 11. A Pfizer és a BioNTech gyógyszeripari vállalatok koronavírus elleni vakcináját adják be egy asszonynak a svájci Morges kórházában kialakított oltóközpontban 2021. január 11-én. A svájci Vaud kantonban ezen a napon kezdték meg a koronavírus elleni védõoltások beadását. MTI/EPA-KEYSTONE/Laurent Gillieron

Forrás: MTI / EPA-KEYSTONE

Fotó: Laurent Gillieron

Csütörtökön, azaz ma reggel kezdődött a 47-től 59 éves korig, krónikus betegséggel rendelkező lakosok oltása a székesfehérvári kórház oltópontjain. AstraZeneca vakcinát kaptak az érintettek, árulta el Reiber István, a kórház covid-19 munkacsoportjának vezetője, hozzátéve, hogy ez ma 1300 főt érintett. Ezzel egy időben elindult a rendvédelmi szervek oltása is. Egészen vasárnapig tart a rendőrség, tűzoltóság, katasztrófavédelem és minden más ide vonatkozó csoport tagjainak vakcinázása.

- Ismét egy újabb szintet léptünk – fogalmazott a csoportvezető, kiemelve, hogy a rendvédelmi szervek esetében a fehérvári kórház oltópontjain három nap alatt 920 főt oltanak be, Pfizer és Sputnik V vakcinával.

A mobil oltócsoport pedig folytatja a szociális intézetekben élők második oltásának beadását. Péntektől vasárnapig pedig Pfizer és Sputnik V vakcinát kapnak, immáron másodjára azok a 60 feletti krónikus betegséggel rendelkezők, akik már megkapták az első oltásukat korábban. De március 15-én, hétfőn is lesz oltás: ekkor egy újabb adaggal oltják, ismét – a háziorvosok által oltópontokra előjegyzett – 80 év feletti lakosokat. Ennek a csoportnak az oltása jövőhéten folyamatosan zajlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában