Frissen Fejérből

2021.05.01. 18:45

A gyerekekkel díszítették a májusfát Pázmándon

A hagyományok éltetése a pázmándi közéletben fontos feladat: éppen ezért a májusfaállítás ezúttal sem maradhatott el a településen.

S. Töttő Rita

Idén három helyen is pompázik a szalagokkal díszített fa, melynek hátteréről Virányiné Reichenbach Mónika polgármester mesélt: „A májusfa a természet újjászületésének szimbóluma. A magyar népi kultúrában a szerelmesek napjaként is említik. Az udvarló, fiatal fiú szokott állítani annak a lánynak, aki tetszik neki. A pázmándi kislányok most azt mutatták meg az iskola udvarán, hogy milyen májusfát szeretnének”. Az iskola udvarán álló fát a szokások szerint május utolsó napján illik kitáncolni.

 

Pázmándon azonban több helyen is áll májusfa: nemzeti színű szalagok díszítik a Tájház udvarán és a templom előtt álló fákat, de a játszótéren, a gyerekek közreműködésével is díszítettek fákat. „Környezetbarát módon, a fák védelmében ezek lábon álló fák, nem döntünk ki fákat!” – hangsúlyozta a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában