A parkolóban tartották a közgyűlést

2021.05.08. 15:30

Hatalomátvétel a Dunaferrnél?

Továbbra sem egyszerű kiigazodni a Dunaferr körül zajló események sokaságában. Kapun kívül, de megtartották a cégbíróság által összehívott közgyűlést, ahol döntöttek az igazgatói tagok kinevezéséről is.

Baráth Eszter

Újabb fejlemény a Dunaferr gyára előtt

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról korábban már lapunkban is beszámoltunk, a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága május 6-ra hívta össze az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlését. Azonban még a bíróság által meghatározott napon sem volt teljesen biztos, hogy a gyűlés meg lesz tartva. Bár a Dunaferr előre bejelentette a közgyűlés időpontját, mégis – a Dunaújvárosi Hírlap információi szerint – kiderült, hogy aznapra katasztrófavédelmi gyakorlat volt bejelentve.

A közgyűlést végül megtartották, de a résztvevők a gyárkapun ismét nem tudtak bejutni, így a főépület melletti parkolóban zajlott az egyeztetés. Nyolc napirendi pontot tűztek ki, amelyekbe többek között beletartozott az igazgatóság, a felügyelőbizottság, a könyvvizsgáló meghatalmazása, döntés az új cégvezető kinevezéséről és az alapszabályok módosításáról. A közgyűlés határozatképes volt, hiszen a jelenlévő részvényesek száma megfelelő volt. A helyszín sem akadályozta meg, hogy a cégbíróság előírásának eleget tegyenek, ugyanis a helyszínül szolgáló parkoló az ingatlan­nyilvántartás szerint a Vasmű tér 1–3. szám alá esik, amely címet a cégbíróság megjelölt.

A közgyűlés visszahívta posztjáról Evgeny Tankhilevich cégvezetőt, akinek megbízatása már tavaly lejárt, helyére nevezték ki az ukrán Glandkikh Vasylt. Az öttagú igazgatóság további három tagjának is már korábban lejárt a megbízatása, így ezen tagok helyét az ukrán Franz Volodymyr Habsburg Lothringen, Gelb Sándor a Magyar–Ukrán kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint az orosz Oleg Olshanska veszi át.

Újabb fejlemény a Dunaferr gyára előtt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kinevezték az új felügyelőbizottság tagjait is, köztük kapott helyet Tolstoukhov Anatolii, Molnár Pál, Győri Gábor, Hegedűs László és Eszenyi András. A könyvvizsgálói feladatokat az Auditi Coop Kft. látja el. Egy hónapot kaptak első dolguk elvégzésére, ami a Dunaferr 2019-es beszámolójának elkészítése, mivel a vállalatnak már nem volt könyvvizsgálója.

Nagy Péter a Dunaferr vezető jogásza bejegyzési kérelmet nyújtott be a Székesfehérvári Törvényszékre a három lejárt megbízatással rendelkező igazgatósági tag és a cégvezető vonatkozásában. A törvényszék ezt elutasította, amit a fellebbviteli szerv, a Győri Ítélőtábla május 5-én helybenhagyott.

A közgyűlésen meghozott döntéseket felterjesztik a Székesfehérvári Törvényszék elé, ahol meghozzák a döntést a pozíciók betöltését illetően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában